https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/august/2013-32-smsutro-p.jpg
Kærlighed og sex

Sms flirteri er også utroskab

7. august 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
foto: Shutterstock
Nok se - men ikke røre, lyder et gammelt mundheld om at blive fristet til flirt, men undersøgelse om vores flirtegrænse viser, at sandheden er lidt mere kompleks.

Måske virker det helt harmløst at sende en lille sms-besked til kontorflirten - trods alt er der jo ingen direkte kontakt, og det er jo heller ikke sikkert, at der rent faktisk skal ske noget. En undersøgelse fra det amerikanske YouGov, foretaget for Huffington Post, viser dog, at flertallet mener, at frække sms'er, også kaldet "sexting", er en form for utroskab. Det skriver Huffington Post

Her er seks sexting, som du bør prøve denne sommer - se dem her

85 procent af de adspurgte kvinder og 74 procent af mændene svarede, at frække sms'er efter deres opfattelse var en form for utroskab.

Følelser og kys betyder mest for kvinderne

Selvom begge køn er rørende enige om, at sexting ikke er i orden, er der dog alligevel forskelle på, hvilken grad af kontakt kønnene kan tolerere. Mens det er hele 70 procent af kvinderne, der føler sig decideret forrådt, hvis deres partner fik en "dyb følelsesmæssig forbindelse" med en anden person over internettet, gjaldt dette kun for halvdelen af mændene.

Vil du vide, hvad de nyeste trends til kvindes underliv er? Se dem her

Samme mønster gjorde sig også gældende for kysserier, hvor hele 60 procent af mændene ikke så et kys som det store problem. For kvinderne var der her kun tale om 34 procent.

Vi bliver mere tolerante med årene

Som udgangspunkt viste undersøgelsen, at menneskets tolerance overfor utroskab blev større, i takt med at man bliver ældre. Således siger 74 procent af de 18 til 29 årige, at et kys er grund nok til at slå op, mens det for mennesker der har passeret de 65 år kun er 30 procent, der vil bryde forholdet på baggrund af kysserier.

Læs også