erotisk litteratur-forfatter SJ Hooks
Kærlighed og sex

SJ Hooks skriver erotisk litteratur: "Min hovedfigur er selvsikker, frigjort og sårbar"

2. september 2016
af Redaktionen
Danmarks svar på E. L. James hedder Sille Justesen der har haft stor succes med hendes erotisk litteratur, der er blevet læst af mere end 2. mio. læsere på verdensplan.

Bliv klogere på bøgerne Absolute Beginners og Absolute Lovers der går under genren erotisk litteratur

Sille Justesen er populær, nej vent, mega populær i udlandet, hvor hendes bøger Absolute Beginners og Absolute Lovers har haft stor succes i den erotiske genre. Hun er Danmarks svar på E.L. James (50 Shades-serien) og så er hun med i september-udgaven af Q i artikel-serien "Vis mig dit klædeskab". Her kan du blive lidt klogere på hendes forfatterskab:

Hvad fik dig til at skrive din første bog?

Jeg kunne ikke lade være. Jeg havde en historie at fortælle og heldigvis var der nogle, der gad at lytte.

Hvad kendetegner din kvindelige hovedfigur?

Min hovedfigur hedder Julia Wilde. Hun er intelligent og selvsikker, frigjort og selvstændig. Hun har helt sikkert en facade på overfor omverdenen – noget, hun har udviklet for at beskytte sig selv. Når man lærer hende at kende, opdager man, at hun er meget omsorgsfuld og egentlig ret sårbar, når alt kommer til alt. Heldigvis er Professor Stephen Worthington (min mandlige hovedfigur) hendes perfekte match – selvom det ikke syner sådan ved første øjekast.

Dine bøger hører til genren erotisk litteratur, er det bevidst, at du har valgt at skrive i den genre?

Jeg ved ikke, om det er bevidst. Jeg satte mig ikke ned en dag og sagde til mig selv, at nu ville jeg skriv en erotisk roman. Jeg fik idéen til denne meget introverte og ensomme professor, og vidste, at han havde brug for en, der var meget mere udfarende og eventyrlysten for at genoplive ham, så at sige. Sex er bare en naturlig del af plottet, og hvad der bringer Stephen og Julia sammen i begyndelsen.

Læs også hvilke anden erotisk litteratur du bør læse her

Læs også: Læs gratis erotiske noveller på Q

Hvad har det betydet for dig at skrive dine bøger?

Det at skrive sådan helt generelt giver mig et pusterum i en hektisk hverdag, og jeg har mødt en masse fantastiske mennesker fra hele verden, som nu er mine nære venner. I oktober skal jeg en tur til Florida for at mødes med nogle af dem – det glæder jeg mig virkelig til! At udgive bøgerne her i Danmark bliver enormt spændende og også lidt skræmmende. Jeg har jo kunne nyde min totale anonymitet indtil nu både pga. mit forfatternavn og at bøgerne før primært er blevet læst af folk fra engelsktalende lande. Men jeg ser også frem til at dele mine historier med de danske læsere og håber, at de vil tage godt imod dem.

Vi kender dine bøger og 50 Shades of Grey, men er der andre bøger i samme genre, som du er vild med?

Ja! Jeg læser meget når tiden er til det. Desværre er mange af yndlingsbøgerne endnu kun tilgængelige på engelsk, men dem jeg ved er oversat til dansk på nuværende tidspunkt er:

-Beautiful Bastard og Beautiful Stranger af Christina Lauren

-Breathless trilogien af Maya Banks

-Min indtil midnat af Lisa Kleypas

-På engelsk har jeg for nylig læst Pucked bøgerne af Helena Hunting, og Priest af Sierra Simone.

-Jeg er på Goodreads.com under mit forfatternavn SJ Hooks og der kan man følge mig, og følge med i hvad jeg læser. Det er en fantastisk side for bogelskere.

Hvad er dit bedste råd til de af Q's læsere, som går rundt med en forfatter i maven?

At behandle det som en hobby først og fremmest. At skrive fordi man nyder det og får noget ud af det på et personligt plan. Man skal altid skrive for sig selv – så bliver resultatet bedst. Læserne kan mærke, om det er noget man har haft det sjovt med at skrive. Det må aldrig blive en pligt.

Nævn dine tre all time favorit-bøger (uanset genre)

Dét er svært! Men jeg må vælge dem jeg har læst flest gange.

-To Kill a Mockingbird af Harper Lee

-Practical Magic af Alice Hoffman

-Vesten for Måne af Jane Aamund

I Q i september (udkommer mandag d. 5. september) kan du læse mere om Sille Justesen i Q, hvor hun åbner sit klædeskab for os, og deler ud af sine bedste stil- og shoppingtips. Hent Q's app HER og vær sikker på at blive mindet om, når Q udkommer - både som magasin i kiosken og i elektronisk udgave på app'en.

Læs også: Læs den erotiske novelle "Gad vide hvad weekenden bringer" her

Læs også