Sex and the city - HBO
Kærlighed og sex

Single? Så hav sex med forskellige mennesker, lyder rådet fra sexolog

19. november 2021
af Sara Skaarup
Foto: HBO
Der er ingen, der siger, at man skal have sex som single, men er man single, og har man lyst til sex, er det oplagt at have det, for der venter både oplevelser og læring.

Som sexolog råder jeg tit folk til at gå i seng med forskellige mennesker, mens de er singler. Her er nogle af grundene.

For det første: Der venter et hav af oplevelser derude. Folk har helt forskellige ”sexstyles”. Nogen har samme personlighed i sengen som udenfor, andre skifter fuldstændig karakter.

Der er tusind stilarter. Nogle mennesker har kun ét gear i sengen. Andre er totalt uforudsigelige.

Hvert menneske har sin egen nuance, og når man kobler sin egen nuance sammen med deres, bliver oplevelserne vidt forskellige og spændende.

For det andet: Det er den bedste måde at lære nyt på. Du kan læse bøger om sex og gå til foredrag om sex og tale om sex, og du kan lære noget af det.

Men sex er en praktisk disciplin, ikke en akademisk. Derfor slår intet at lære direkte fra et andet menneske. Og det fine er, at lige netop den her kompetence smitter.

Nogle ting skal man bare opleve én gang for at kunne gøre kunsten efter.

For det tredje: Det er en gylden chance for at lære sig selv endnu bedre at kende seksuelt. Med nye elskere er der ikke så meget på spil følelsesmæssigt som med en, du er forelsket i.

Det er derfor lettere at slå sig løs og afprøve sin dominerende side eller på anden måde opføre sig anderledes, end man før har prøvet/vovet.

For det fjerde: Du bliver selv en bedre elsker af det. Ikke et ondt ord om sex med den samme hele livet. Det kan man sagtens blive en dygtig elsker af.

Men min oplevelse er, at mennesker oftest bliver mere opfindsomme af at have sex med mange, fordi man indsamler indtryk fra forskellige kanter.

Kompetencen afhænger ikke af, hvor mange gange du har haft sex, men om, hvor åbent og udforskende du går ind til oplevelserne.

For det femte: Du har en chance for at løbe ind i en superlover. Ja, ligesom der er vidunderbørn i sport eller matematik, findes der folk, der bare er naturtalenter udi sex.

Som er fri og flydende i deres udtryk, ét med deres krop og 100 procent til stede. Sådan nogle kan der være langt imellem, men når man møder dem, er man ikke i tvivl.

Og de er ikke bare dejlige at møde, men skønne at lære fra.

Læs også