En stribe amerikanske eksperter har lavet en liste over ting, som er et tegn på, at man er dårlig i sengen. Vi har vist listen til sexolog Maj Wismann – se her, hvad hendes holdning er til, hvordan man lurer, om man er dårlig i sengen.
Kærlighed og sex

Sexolog: Sådan bliver du bedre i sengen

13. januar 2014
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
En stribe amerikanske eksperter har lavet en liste over ting, som er et tegn på, at man er dårlig i sengen. Vi har vist listen til sexolog Maj Wismann – se her, hvad hendes holdning er til, hvordan man lurer, om man er dårlig i sengen.

Oplevelser fra en sexolog

Dit soveværelse ligner et kontor, du vil ikke dyrke oralsex, du går altid i for løst og afslappet tøj derhjemme, du lader altid ham tage føringen, du tænker for meget på dit udseende og der går for meget rutine i dit sexliv. Ifølge de amerikanske eksperter, så er dette nogle af de ting, som kan være et udtryk for, at du er dårlig i sengen.

Og selv om nogle af tingene på listen ifølge den danske sexolog og parterapeut Maj Wismann er lige lovligt søgte, så er der også nogen, der virkelig holder:

"Helt generelt er det min oplevelse fra min klinik og mit arbejdet med par i snart 8 år er, at dét, de fleste savner i sengen, er evnen til at kunne give sig hen og ikke ligge og tænke, imens man dyrker sex. Samtidig ønsker de fleste også mere og bedre sex, hvor nærværet er i top og hvor man bliver både fysisk tilfredsstillet men også følelsesmæssigt tilfredsstillet, fortæller hun og understreger dermed hvad, der skal til for at tilfredsstille langt de fleste i sengen.

Sexolog: Et forhold er ikke dårligt, bare fordi I ikke har sex!

Men der er også nogle af de mere specifikke ting, som amerikanerne fremhæver, som Maj Wismann kan nikke genkende til. Se dem her:

1. Dit soveværelse ligner et kontor
- Der er faktisk noget om det, for jeg har hørt mange kvinder berette om, at sex bliver bedre, hvis deres soveværelse er pænt og ryddeligt. Det er simpelthen nemmere at give sig hen til legen, fortæller de, når de ikke hele tiden bliver konfronteret med vasketøjskurve, flyttekasser og en kondicykel, som de i øvrigt ikke får brugt. Et lækkert soveværelse sætter gode rammer og kan være med til at skabe en god stemning til at "Det er altså her vi hygger og har det rart"

2. Du vil ikke dyrke oral sex
- Der kan være rigtig mange årsager til, at man ikke kan lide at give blowjobs og lege med oralsex. De fleste grunde er ganske logiske og mange udspringer fra dårlige oplevelser. I den optimale verden ville det da være fantastisk, hvis alle havde lyst til oralsex og hvis alle havde en høj sexlyst osv. Men sådan er verden ikke. Har du ikke lyst til det, eller har din partner ikke lyst til det, så gå på opdagelse i årsagerne. Måske kan man finde lysten igen, måske ikke. Men at stille krav eller være skuffet hjælper ikke en dyt. Forståelse og problemløsning er vejen frem.

Få Maj Wismann E-bog "Når seksualiteten driller" GRATIS her

3. Du går altid i løst og afslappet tøj derhjemme
- Tag ikke fejl her! Man skal slet ikke undervurdere "lækkerheds-faktoren" i et parforhold, der har mere end et par år på bagen, og det går begge veje! At gøre sig lækker både for sig selv og sin partner har faktisk stor betydning for mange i hverdagen, og jeg har mødt rigtig, rigtig mange mennesker, som var trætte af at se på deres partner i arbejdstøjet hele tiden eller trætte af, at den personlige hygiejne var meget nedprioriteret efter forelskelsen stoppede og det etablerede parforhold satte ind.

4. Der går for meget rutine i det hele
- Helt enig. At bytte roller eller at aftale at nu prøver vi noget nyt, kan i den grad være med til at "ruske" op i tingene og gøre det lidt mere spændende igen. På listen står også, at man skal afholde sig fra medlidenhedssex, hvor man bare har sex for ikke at skuffe den anden, fordi det måske er ved at være lang tid siden. Det mener jeg også, man skal holde sig fra, fordi det i værste fald kan ødelægge din sexlyst plus du kan miste respekten for din mand, hvilket som regel også fjerner lysten.

Test dig selv: Hvordan bliver du opfattet i sengen?

5. Du lader altid ham tage føringen
- Ganske korrekt. ALLE kan lide at føle sig begæret. Men hvordan er det lige man får fokus på det og begynder at tage initiativet, hvis man er vant til, at det er den anden, der gør det? Det er en træningssag og man starter stille og roligt med at prøve sig frem. Mærker du begær eller lyst, så handl på det! Måske bare med en smålummer sms i første omgang eller et kram og kys. Det vigtigste er, at du i en eller anden grad får sat handling på det, du mærker.

6. Du er for fokuseret på dit udseende
- Det er SÅ meget nemmere sagt end gjort, at glemme de ting ved sin krop, som man er ked af, når man har sex og er nøgen! Og det kræver træning at fokusere på, hvad du mærker, i stedet for at fokusere på om du "poserer" rigtigt. Men du kan jo spørge dig selv, hvor meget DU ser på hans krop imens og hvor meget DU lægger mærke til dét, du måske ville kalde "fejl og mangler" hos ham. Fokus på, hvad du mærker er vejen frem.

Se listen med de amerikanske eksperters bud på tegn på, at du er dårlig i sengen, her

Pift sexlivet op med dette eksklusive bondagesæt - nu til HALV PRIS!

Hvis I er til stilfuld bondage, er her et sæt for jer. Det består af manchetter til både hænder og fødder og så et blindfold, så du (eller din partner) er helt og aldeles overladt til den andens "onde" planer og lyster.

Normalpris: 695 kr.

DIN PRIS: 347,50 kr

Køb det her

Læs også