Kan man have sex på første date uden at ødelægge chancerne for et længerevarende forhold? Ja, viser en ny undersøgelse fra Match.com.
Kærlighed og sex

Sex på første date eller ej?

27. april 2015
af Nadia Laas Hansen
Kan man have sex på første date uden at ødelægge chancerne for et længerevarende forhold? Ja, viser en ny undersøgelse fra Match.com.

Bør vi have sex på første date?

Skal vi have sex i aften? Dét er spørgsmålet som spøger i begge parters hoveder på første date. Og det er der tilsyneladende mange, som svarer ja til.

Ifølge datingsiden Match.coms europæiske undersøgelse, LoveGeist, ligger Danmark nummer 2 på listen over de adspurgte lande, når det kommer til at have sex på første date. 43 procent af danske singler har haft sex på første date.

>> Leder du efter kærligheden? Målret din søgning ved at oprette en profil på Danmarks største datingsite her!

Læs også: 10 gode råd til den første date

Mænd er mere åbne end kvinder

Sex på første date skaber dog lidt uenighed imellem de kvindelige og mandlige danske singler. Mere en halvdelen (57 procent) af mændene mener, at man godt kan have sex på første date, hvis det føles rigtigt. Den holdning deles kun af hver fjerde kvinde (25 procent). Igen mener størstedelen af mændene, 77 procent, at sex på første date ikke har indflydelse på et muligt forhold.

Læs også: Dating: 5 fejl, de fleste begår!

Hos dig eller hos mig?

Hvis daten udvikler sig til mere, hvor skal det så ske? Halvdelen af europæiske singler foretrækker faktisk at lagengymnastikken foregår hjemme hos deres date. Og det er ikke fordi, de gerne vil liste sig ud efterfølgende og smutte tilbage til deres egen seng. De fleste vil faktisk gerne overnatte hos deres date efter sex. I Danmark vil langt de fleste (83 procent) mandlige singler gerne blive og sove, imens hver fjerde (24 procent) af de kvindelige singler gerne vil sove alene efterfølgende.

Og imponerede daten ikke på lagnerne, så er det faktisk mændene, der står først i køen for at give kvinden en chance til.

>> Sexdating - findes det? Tjek det ud her!

Top 3: Danske singlers forberedelse inden de skal have sex med en ny for første gang

Mænd

  • Sørger for at have kondomer med
  • Gør ingenting
  • Barberer mig

Kvinder

  • Vokser eller barberer sig
  • Tager sexet/nyt undertøj på
  • Putter tandbørsten i tasken

Læs også