https://imgix.femina.dk/media/2432d91411ce4c33a7672c1cd7479bc0.jpg
Kærlighed og sex

10 gode råd til kvinders første date

24. september 2012
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Bruger du en halv dag på at prøve tøj, og taler du uafbrudt, fordi du er nervøs? Få 10 gode råd til den første date her

Får du altid kørt dig selv helt op af nervøsitet, inden du skal på date? Og kan du bagefter ikke tænke på andet, end hvad han mon synes om dig?

Få parterapeut Connie Kragelunds 10 gode råd fra magasinet Bazar til, hvordan du bliver ekspert i at date og tackle situationen, når du venter på, at han skriver tilbage.

Er du single er et one night stand en god måde at få lidt sjov i lagnerne på. Læs guiden til et godt one night stand og få alle de gode do's and don'ts.

Få fokus væk

- Sørg for at lave noget helt andet, inden I skal ud. Hvis du bruger hele dagen på at tænke på daten, bliver du alt for nervøs og kommer til at fokusere på ham og på, hvad han mon synes om dig. Og det er ikke særlig tiltrækkende.

Hvil i dig selv

- Langt de fleste mænd vil elske at bruge en aften sammen med en pige, som giver indtryk af, at han er velkommen i hendes liv, men at hun altså også er ret tilfreds med sin tilværelse, som den er.

Vær åben

- Det handler dybest set om at turde lukke en kæreste ind. Og det kan du godt øve dig i. Smil, spørg til ham uden at udsætte ham for tredjegradsforhør, lad ham tage initiativ, og vis interesse.

Hold pauser i talestrømmen

Mænd kan kun en ting ad gangen, og det skal vi kvinder være bedre til at huske, når vi er på date. Det duer altså ikke at snakke, mens din date er ved at beslutte sig for, hvad han vil have at spise. Giv ham i stedet lidt ro.

Tag det ikke så seriøst

- Lad daten være en leg, hvor I kan lære hinanden at kende, og tingene kan udvikle sig. Hvis det alligevel ikke er ham, der er din drømmemand, så husk, at verden er fyldt med dejlige mænd.

Læs også: Rød læbestift tiltrækker mænd

Sex på første date eller ej

- Hvis du hviler i at have sex på første date, så gør det endelig. Men det kan være godt at vente, indtil man har lært hinanden bedre at kende.

Lad ham jage
- Mænd kan godt lide at jage, og det får ham til at føle sig maskulin, at du giver tid og plads til, at han kan tage initiativerne. Hvis du hele tiden skriver til ham og ringer til ham, vil han føle, at han bliver presset.

Vær tålmodig
- Vi kvinder er meget hurtigere til at kommunikere end mænd. Og vi har allerede afskrevet ham, hvis vi ikke har hørt noget fra ham efter halvandet døgn. Men så hurtige er mænd altså ikke altid.

Se hans små signaler
- Hold øje med, om han viser, at han er interesseret. Hvis du fx har fortalt ham, at du elsker grahamsbrød, og han så har købt det næste gang, du overnatter hos ham. Det kan også være, om han sms'er til dig.

Find ud af, hvad du vil
- Jeg møder mange kvinder i min praksis, som går utroligt meget op i, hvad han tænker, og helt glemmer at tage stilling til, hvad de selv vil. Husk at spørge dig selv, hvad du egentlig vil have ud af dit liv, og om han passer ind i det.

Find det perfekte outfit til din første date hos Only lige her!

Læs også