Seksuelt tilfredse kvinder
Kærlighed og sex

Seksuelt tilfredse kvinder: Her er hemmeligheden

25. august 2017
af Sara Skaarup
foto: Panthermedia
Hvordan får de sexlivet til at spille år efter år, de kvinder, der altid virker seksuelt tilfredse? Feminas sexolog stiller skarpt på gode seksuelle vaner.

Feminas sexolog ser på seksuelt tilfredse kvinder

Hvad er det med kvinder, der altid virker seksuelt glade og mætte? Er de gjort af et andet stof end os andre, siden den almindelige seksuelle afmatning tilsyneladende preller af? Den amerikanske parterapeut Sarah Hunter Murray, der har en doktorgrad i sexologi, satte sig for at undersøge, hvad de tilfredse kvinder gjorde anderledes end flertallet. Hun interviewede både kvinder, som var seksuelt meget tilfredse og havde høj lyst, og andre, der døjede med at få deres sexliv til at fungere. Hun fandt tre faktorer, der var værd at bide mærke i. Det gode ved studiet er, at det afslører, at seksuelt velfungerende par ikke har superkræfter, men bare en nede på jorden-tilgang til, hvordan man får sexlivet til at virke – et fif, vi alle sammen kan lære af.

De mestrer nærvær under sex

De fleste kvinder kender til, at tankerne vandrer, mens elskoven står på. Måske laver du huskelister eller overvejer, hvordan du skal løse en opgave på jobbet. Ikke med vilje, men det sker alligevel. Kvinder, der bevarer gløden, er med andre ord kvinder, der er gode til at blive i nuet – de fortæller om højere lystniveau end andre kvinder, hvis tanker er mere flyvske. Den bagvedliggende indstilling er: Når vi har sex, glemmer jeg alt andet omkring mig. Jeg koncentrerer mig om at glæde min partner og nyde det, han gør for mig, og lader intet afspore os.

LÆS OGSÅ: Hvor avanceret behøver sex at være

De har anlagt en positiv tilgang til rutiner og gentagelser

Normalt regnes gentagelser og forudsigelighed i sexlivet som utrolig kedeligt og noget, der dræner lysten. Men de mest seksuelt tilfredse kvinder fokuserer på det positive ved genkendelighed og forudsigelighed. Frem for at dvæle ved det relativt færre antal overraskelser og nye højdepunkter glæder de sig over det velkendte og sætter pris på, at partneren efterhånden har fået lært sig, hvad de kan lide.

De taler om det, der ikke virker

Det er normalt, at sexlysten blusser op og ned, og gruppen af mest tilfredse kvinder har generelt en accept af, at deres sexliv nogle gange er gået lidt i stå. Det, der adskiller dem fra andre, er, at de, når det sker, påtaler problemet, hvis det er vedvarende. Altså en aktiv kurs for at forbedre tingenes tilstand.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også