Hvilke seksuelle fantasier har mænd og kvinder? Vi kan afsløre, at mandens største fantasi er: Fantasier om en tidligere eller nuværende partner
Kærlighed og sex

Seksuelle fantasier

28. april 2011
af Redaktionen
Foto: Colourbox
Mænd og kvinders top 10 seksuelle fantasier

Mænd og kvinders top 10 seksuelle fantasier

Det er ikke noget, vi taler om ved middagsselskaber eller i frokostpausen. Heller ikke med vores nærmeste venner - og måske ikke engang med vores partner. Men glem alt om at føle skam og skyld, seksuelle fantasier er nemlig både sunde og befordrende for libido og livskvalitet. Også selvom de forbliver fantasier.

Vi gør i hemmelighed - men vi gør det. Langt de fleste af os fantaserer om sex. Ofte er det fantasier, som vi ikke kunne drømme om at leve ud, måske tager vi endda direkte afstand fra dem i vores virkelige liv. Men i fantasiens verden er alt tilladt. Vi skal ikke stå til regnskab for nogen, og faktisk er sexfantasierne som oftest ligefrem gode at have. De styrker nemlig både lysten til sex og kvaliteten af vores sexliv. I hvert fald for kvinder. Der er nemlig stor forskel på mænds og kvinders fantasier - og måden de opstår.
Ifølge en stor undersøgelse fra USA har ca. 90 pct. af alle mænd og ca. 70 pct. af kvinder sexfantasier. Begge køn fantaserer oftest under onani eller samleje. Til gengæld er det forskelligt, hvad mænd og kvinder fantaserer om.

KVINDERS FANTASI - TOP 10
1. Fantasier om en tidligere eller nuværende partner
2. Sex med en anden mand en partneren
3. Sex med en anden kvinde
4. Prøve nye stillinger eller rollespil
5. Modtage oralsex
6. Fantasier omkring romantisk sex
7. Voldtægt
8. At være uimodståelig for mænd
9. At være/lege luder eller stripper
10. Sex med en fremmed

MÆNDS FANTASI - TOP 10
1. Fantasier om en tidligere eller nuværende partner
2. Sex med en anden kvinde end partneren, evt. en sygeplejerske
3. Give eller modtage oralsex
4. Sex med to eller flere kvinder
5. Voyeurisme og ekshibitionisme
6. Se partneren masturbere
7. Analsex
8. Bondage og SM
9. Voldtægt
10. Sex med en anden mand

Førstehjælp til fantasien
De fleste af os har altså sexfantasier. Men der er også en ret stor gruppe, der ikke har. For eksempel kvinder, som er fyldt op af nærvær med deres små børn. De holder både op med at fantasere, onanere - og med at have sex med partneren:
Og det er jo sådan med sex - hvis det ellers er jævnt godt - smager det af mere. Omvendt, kan man helt glemme at have lyst, hvis man ikke har sex i en længere periode, forklarer sexolog, jordemor og parterapeut Cecilie Lolk Tommerup.
Og så kan det være en hjælp at få gang i fantasierne for at få skub i sagerne igen:
Mænd er primært visuelle og tænder på billeder, mens kvinder primært er auditive og tænder på ord. Så kan erotiske noveller være en stor hjælp til at få gang i fantasierne og på den måde skubbe til lysten der måske ligger i dvale, mener Cecilie Lolk Tommerup.
Hun anbefaler at læse Nancy Fridays bog »Når kvinder elsker«. Den er 35 år gammel, men stadig lige aktuel og en fantastisk beskrivelse af kvinders fantasier og kilde til inspiration.

Læs også