https://imgix.femina.dk/media/e68780e226b24c2d8173b64522d9da7c.jpg
Kærlighed og sex

Sådan spotter du drømmemanden

27. april 2013
af Tanja Rahm
Foto: Getty Images, Colourbox og privat
Er han Mr. Right eller Mr. Wrong? Hvem har ikke oplevet, at den nye flamme til at starte med var både romantisk, fuld af overraskelser og en formidabel elsker?

Hvordan gennemskuer du hans forførende øjne? Hvordan undgår du at falde for charme og romantiske middage frem for værdier og holdninger? Hvad skal du huske at kigge efter, når du skal lære en ny fyr at kende? Hvilke signaler er vigtige at reagere på? Og hvilke signaler er sunde?

Q og sexolog Tanja Rahm giver dig her 8 gode råd, som gør det nemmere at spotte din drømmemand.

Følg guiden: Dating med success

1.Råd: Vent med at gå i seng med ham

Kvinder har en tendens til at blive småforelskede i mænd, de har været i seng med. Det sker helt automatisk, når manden trænger op i hende, fordi hun åbner sig helt for ham og gør sig sårbar. Med alderen lærer mange kvinder at ignorere denne følelse, men meget ofte bliver de blinde i forhold til de fejl og mangler, han har. De tænker nemlig, at hvis de bare er tålmodige nok og tilpasser sig tilstrækkelig, så bliver han måske, som hun ønsker, at han skal være. Lær ham rigtig godt at kende, find hans styrker og hans svagheder, inden du lader ham trænge ind i dit hjerte!

2. råd: Kend hans familieforhold

Hvordan var hans barndom? Spørg til hans forældre. Synes han, det er hyggeligt at køre forbi og drikke en kop kaffe hos dem? Hvor voksede han op? Havde han nogen fritidsinteresser? Skiftede han skole? Og i så fald hvad var grunden? Var forældrene opmærksomme på at skabe gode oplevelser, hvor man f. eks. tog i Dyrehaven eller samlede modelfly? Det skal naturligvis ikke foregå som et forhør, men som en nysgerrig samtale, hvor din interesse ligger i, om han har oplevet at have nærværende, omsorgsfulde og kærlige forældre. Det vil have indflydelse på måden, han tackler konflikter, behovet for omsorg, og om han har selvværdet i orden.

3. råd: Vær sikker på, at han har et netværk

Har han ikke det, så vil han højst sandsynligt sidde lårene af dig og få svært ved at acceptere, at du bruger tid på venner og familie uden ham. Nogle mænd, som i deres barndom manglede omsorg og nærvær fra forældrene, kommer til at føle sig afhængige af deres partner. Det betyder, at han ikke er i stand til at "leve sit eget liv", men nærmest går i symbiose med partneren i håb om at tage del i dine forældre, venner og interesser.

Spørg også til, hvilken type venner han har. Hvad laver de? Er de gift? Har de børn? Ofte fortæller det noget om partnerens interesser, når man spørger ind til hans netværk. Går de f.eks. alle sammen i byen hver weekend, så er der stor chance for, at han ikke vil have mange interesser tilbage, når vennerne langsomt stopper med at ringe, fordi han hellere vil være sammen med dig. "De første 8 måneder af et forhold er du den, du ønsker at være - derefter bliver du den, du i virkeligheden er!"

4. råd: Spot hans forhold til penge

Hvis alt handler om at have den fede bil, den gode stilling, lønnen, der er højere end mange andres - og han praler med det - så har der højst sandsynlig været omsorgssvigt i barndommen, og derfor måler han sit selvværd i sin materialistiske status, og ikke følelsesmæssigt og mentalt. Det kan meget hurtigt blive et uligevægtigt forhold, hvis du primært ønsker kærlighed og omsorg og derfor ikke værdsætter de materialistiske goder, som han tilbyder. Han vil se det som utaknemmeligt, fordi de netop, i hans øjne, erklærer hans kærlighed til dig. Mange kvinder bliver smigret, hvis de bliver forkælet med dyre ting, men på et tidspunkt vil det blive utilstrækkeligt for de fleste, og gaverne mister langsomt deres betydning, fordi manden måske ikke er i stand til at stole på, at han i sig selv har rigeligt at byde på rent følelsesmæssigt.

5. råd: Spørg ind til tidligere forhold

Spørg ham, hvorfor hans sidste forhold sluttede. Tager han ansvar for sin egen andel? Eller føler han sig uretfærdigt behandlet? Forsøger han at få medlidenhed, og forsøger han at få dig til at nikke anerkendende i forhold til, at hun var urimelig og grisk? Så kan du være sikker på, at han mangler selvindsigt! De fleste mennesker oplever med tiden at kunne sætte sig i tidligere kæresters sted, og derfor bør han i stedet være i stand til at fremhæve, at der er ting, han er blevet klogere på, samtidig med, at han ikke bør have behov for at nedgøre tidligere kærester eller få dig til at tænke at dem, han tidligere har kendt, har behandlet ham helt uretfærdigt. Hans formål er nemlig, at du skal love ham, at du aldrig vil behandle ham, som hans tidligere kærester gjorde, og hvad du endnu ikke er klar over, er baggrunden for, hvorfor de handlede som de gjorde.

Læs også: Scor med dit kropssprog

6. Råd: Test ham

Sørg for at holde fast i dine interesser. Fortsæt med at gå på café med veninderne, invitere dem hjem til te og gå i biffen også uden din nye flamme! Hvordan reagerer han? Ringer han flere gange, imens du sidder sammen med veninderne? Udspørger han dig, når han endelig får dig i røret? Så kan du være sikker på, at han føler sig usikker. Det er ikke en reel interesse for, hvad du har lavet i løbet af dagen, men en måde at fjerne sin egen usikkerhed, fordi han har svært ved at stole på, at nogen skulle kunne være ham tro. Hvis han mener, at hans tidligere kærester har været dødurimelige, så kan du være sikker på, at det vil kræve det umenneskelige af dig at få ham til at tro på, at du skulle være anderledes.

7. råd: Er han social eller asocial?

Har han en hobby? Prioriterer han den? Eller foretrækker han dig frem for sine interesser? Hvordan brugte han sin fritid, inden I mødte hinanden? Gik han hjem og lagde sig på sofaen og stenede "Venner", inden han tog sig en lur? Sad han foran computeren og chattede aften efter aften? Eller spillede han i stedet fodbold et par gange om ugen? Trænede han indimellem efter arbejde? Spiste han hos sine venner? Eller var han god til at tage med en kammerat i biffen og på McDonald's bagefter?

Uanset om det er det ene eller det andet, han bruger tiden på, så er det blot vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt han er i stand til at være i eget selskab og kan kombinere det med at se venner eller familie indimellem.

Læs også: Det bedste og værste ved parforhold

8. råd: Hvor ser han sig selv om 5 år?

Hvad er hans ønsker til fremtiden? Har han planer om villa, Volvo og vovse? Vil han giftes i kirke eller på rådhuset? Hvor mange børn vil han have? Og vil han overhovedet have nogen? Har han mål i livet? Gør han noget for at nå dem? Og hvis, hvad er så det sidste, han har gjort for at nærme sig sit mål?

Vil han bo i Nordsjælland? Og kan han slet ikke se sig selv bosat i Næstved, selvom du taler varmt om den folkeskole, du selv gik på? Så er det måske et emne, der skal være fokus på i forhold til, hvor overbevist man er i forhold til de ønsker, man har til fremtiden.

Når du skal i gang med spørgsmålene, så vær forberedt på, at han måske vil stille de samme spørgsmål til dig! Det vil derfor være en rigtig god idé, om du selv er i stand til at svare konkret og velovervejet på de samme spørgsmål.

Læs også