https://imgix.femina.dk/media/5592c53346ac480e92b5e4e2b5b1384f.jpg
Kærlighed og sex

Sådan scorer du med dit kropssprog

25. januar 2012
af Sexolog Sara Skaarup
Dit kropssprog kan underbygge, det du siger, men det kan også ”forråde dig” eller stå i direkte kontrast til ordene, der kommer ud af din mund

Et smil, et skuldertræk, blafrende øjenvipper, korslagte arme. Du afgiver uden stop signaler til dine omgivelser om dit humør og dine hensigter. På samme måde bliver du konstant bombarderet med andre menneskers tavse tegn - nemlig dem, som deres ansigtsudtryk, kropholdning og bevægelser afsender.

Populært siger man, at kroppens sprog står for 90 % af den kommunikation, andre opfanger fra os. Dit kropssprog kan underbygge, det du siger, men det kan også "forråde dig" eller stå i direkte kontrast til ordene, der kommer ud af din mund.

> Læs også : Blowjob guide - sådan mestrer du det


Trin 1 - Find ud af om han er single

Kan man se om han er single?
Er det en fremmed, du gerne vil nærme dig, er det rart at vide, om han er optaget - og gerne uden at spørge direkte. En vielsesring er et nedslående, men klart signal. Derudover er det svært at vide, hvem der allerede er i parforhold - særligt, hvis fyren er alene eller sammen med andre mænd. Er han sammen med en blandet gruppe, findes der dog måder, du kan tjekke på, om en af de tilstedeværende kvinder er hans kæreste. Det er ikke helt nemt at skelne mellem venskab og kærlighed, men læg mærke til:

Hvodan rører han ved kvinder?
Særligt yngre kvinder kan godt finde på at sidde på skødet af en ven, så en dame på skødet behøver ikke betyde, de er et par. At holde i hånden i længere tid er derimod et klart kærestetegn. På samme måde kan man godt pjatte og daske lidt til hinanden diverse steder, men hvis en kvindes hænder dvæler ved fyrens mås eller konstant ligger på hans overarm, så har de sandsynligvis gang i noget eller er på vej til det.

Hvor tæt er de placeret?
Venner kan ofte sidde meget tæt, uden at det betyder andet end venskab. Men sidder din øjesten og har benene viklet ind i en anden kvindes, eller læner han hovedet op af hendes, skal du nok bruge din energi andetsteds - så er han nemlig involveret allerede.

Hvordan går fyren midlertidigt fra gruppen?
Når man er kærester, giver man gerne sin partner et praj, før man går på toilettet og lignende. Hold øje med, hvordan han forlader gruppen, og hvordan han gør sin entre. Er der nogen, der lige skal vide, at han er væk fem minutter - og er der en særlig kvinde, han "tjekker ind hos" igen, når han kommer tilbage?

Trin 2 - Få styr på din kropsholdning og mimik

Dør ham klart, at du er attraktiv og interessant
Hvis du gerne vil gøre et godt indtryk på en mand, gælder det om at se åben og imødekommende ud. Det er en god idé at sætte din egen kropsholdning og mimik under lup: Du kan rense dit kropssprog for fejl ved at øve dig foran spejlet. Stå, gå og sid foran spejlet og læg mærke til, om du sender de signaler, du har lyst til.

Ville du selv have lyst til at nærme dig en person, der havde arrangeret krop og ansigt i netop de folder? Ellers må du arrangere om. Din kropsholdning er en af de ting, der fortæller mest om dig. Måden, vi står på, afspejler vores fortid, vores personlighed og livssyn. En rank holdning er lig med et højt selvværd, og faktisk kan du gå fra at signalere dårlig selvtillid til at signalere høj status bare ved at rette ryggen.

Boost din gangart ved at tilføre ekstra energi - det virker enormt tiltrækkende. Ret dig op, skyd bækkenet lidt frem og gå med lange skridt, du må gerne vrikke! En frisk og selvsikker gang har en stærk appeal til begge køn. Få det bedste ud af din barm ved at strække skuldrene tilbage og gå rankt. Hvis du samtidig presser albuerne ind mod taljen, sådan at uderarmene stikker ud, synes brysterne med et større og taljen slankere.

Er du genert og har du svært ved at holde fyrens blik længe af gangen, så ret i stedet øjnene mod hans pande eller næsetip. Han vil ikke mærke forskellen, men for dig er kontakten langt mindre intens. Når du bliver mere tryg, kan du se ham direkte i øjnene i korte sekvenser og altid vende tilbage til "snydepunkterne", hvis det er overvældende.


> Læs også: Det mener han i virkeligheden om dig i sengen

Trin 3 - Hvordan er i placeret i forhold til hinanden

Er han interesseret? Tag territoium-testen
Er du ude at spise sammen med en, som du gerne vil have et forhold til, har du gode chancer for at tage temperaturen på, om han er klar til dig. Mentalt har vi det nemlig med at dele ting og rum omkring os op i territorier, altså "din" side og "min" side, og vi vil automatisk føle ejerskab og vogte over vores eget område.

Sidder du og manden på hver side af et bord, vil I hver især have en del af bordet, der er "jeres". Bordet bliver med andre ord en skueplads, du kan læse meget ud af. Vælg en ting på bordet, f.eks. et saltkar. Læn dig frem og rør den ligesom tilfældigt, mens I taler.

Når det ikke virker for påfaldende, puffer du tingen fremad og over på hans halvdel af bordet.Tag hånden til dig, mens du snakker videre. Er han uinteresseret, vil han føle sig lidt ubehageligt til mode over denne indtrængen i hans rum og ubevidst finde på en måde at flytte tingen tilbage til din del af bordet. Lader han tingen stå, har han det fint med din tilnærmelse. Rører han ligefrem ved den, er det et tegn på, at han er helt på bølgelængde med dig og gerne vil intensivere kontakten.

Trin 4 - Efterlign hans kropssprog

Tø ham op med dit kropssprog
Er ham, du har udset dig, utilnærmelig i sit kropssprog? Faktisk kan du med lidt finesse have held til at tø en lukket fyr op, hvis du behersker spejlingens kunst ved simpelthen at efterligne hans kropsstilling. Generelt er det ikke en god idé at spejle lukket eller negativt kropssprog. Men hvis fyren, du gerne vil gøre indtryk på, f.eks. står op ad en væg med korslagte arme, så starter du i samme positur. På den måde viser du hans underbevidsthed, at du deler hans følelser.
Nu snakker du fredsommeligt om løst og fast. Formentlig vil han begynde at slappe lidt mere af. Hav tålmodighed og afvent, at han kommer til at føle sigt godt tilpas. Hvis hans krampagtigt foldede arme bliver lidt løsere, er du godt på vej.

Du kan teste, om han er ved at åbne for dig, ved at lade din ene arm hænge løs ned langs kroppen, mens den anden stadig ligger over brystet (albuegreb). Er han med dig, vil han følge trop. Holder han den lukkede stilling, må du også indtage den igen og bruge lidt mere tid på at varme ham op. Prøv igen at lade den ene arm hænge ned. Når han har kopieret, og I stadig snakker rart sammen, kan du åbne yderligere ved at lade begge arme hænge ned langs siden. Måske tager det lang tid for ham at gøre det samme.

Hvis han slet ikke kan løsne op, kan du række ham en drink eller lignende for at vriste hans arme ud af den låste stilling. Når I endelig står bryst mod bryst uden parader mellem jer, må du ikke fare for hurtigt frem. Forhold dig i ro, nærm dig ikke yderligere eller begynd at røre ved ham. Vent med at flirte i mindst 10 minutter, hvis du vil være sikker på, han er tøet op.

Du kunne også være interesseret i at læse disse artikler

5 kvindevenlige pornosites
Hvad søger mænd i en partner? Se listen her

Læs også