https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-5-lyve-p.jpg
Kærlighed og sex

Sådan lyver kvinder og mænd forskelligt!

1. februar 2013
af Redaktionen
Mænd og kvinder lyver meget forskelligt, derfor har Q bedt psykolog Camilla Holst om at kommentere 2 typer løgne ud fra en mands og kvindes synspunkt.

Mænd kan godt finde på at lyve om deres kvalifikationer til jobsamtaler, mens vi kvinder er alt for beskedne! Og hvor mænd har en tendens til at overdrive, når de konkurrerer med vennerne, underdriver vi hellere i stedet for at blære os over for veninderne. Det er dog ikke ensbetydende med, at kvinder er mere ærlige end mænd, vi lyver bare på forskellige måder, mener psykolog Camilla Holst. Q har bedt hende kommentere 2 typer løgne ud fra feminine og maskuline eksempler.

Sexlegetøj du finder inden for hjemmets fire vægge - Se med her hvad du selv går og gemmer derhjemme

VENNE/VENINDELØGNEN

Mellem kvinder: "Nej nej, din numse ser ikke for stor ud i den kjole, det er da bare sexet", mens hun i virkeligheden tænker, "Arj, hvor er hun blevet bredrøvet."

Camilla Holst: "Når kvinder lyver på den måde, er det typisk, fordi vi er behagesyge. Vi vil gerne have, at vores veninder har det godt. Selvom vi nødigt vil indrømme det, konkurrerer vi dog også med vores veninder om at være den smukkeste. Derfor kan venindeløgnen også handle om, at vi nedtoner et kompliment, siger: "Jeg ville nok ikke have valgt den farve, hvis det var mig, men det klæder dig da meget godt," selvom veninden ser supergodt ud. En mand ville aldrig bede sine venner om at vurdere hans udseende. Mænd har typisk et højere selvværd og konkurrerer mere åbenlyst, mens kvinder går efter accept, og at der skal være en god tone."

Mellem mænd: "Hold kæft Troels, du er bare min bedste kammerat" (sagt på en bar klokken 03 om morgenen og i øvrigt en kærlighedserklæring, der gentages ugen efter, men til Anders).

Camilla Holst: "Den handler om, at mænd tænker situationsbestemt. Lige nu synes han, det er superhyggeligt med Troels, og så er han bare den bedste ven. Det er dog ikke ensbetydende med, at Troels også er bedstevennen næste gang, de ses, og det ved begge parter. Kvinder tænker mere rationelt, og den forskel på kønnene er en af de største årsager til, at kvinder og mænd har så svært ved at forstå hinanden.

En mand kan godt gå i seng med en kvinde én gang og måske endda sige: "Jeg elsker dig" til hende. Han mener det lige i det øjeblik, men dagen efter er det glemt, og hun forstår ikke, hvordan han kan sige noget så betydningsfuldt og så aldrig kontakter hende igen.

Sexliv - Sådan vil vi have det - En guide til mænd og kvinder

PARFORHOLDSLØGNEN

Kvinden lyver for manden: "Sur? Hvorfor tror du, jeg er sur? Jeg er da OVERHOVEDET slet ikke sur!"

Camilla Holst: "Kvinder lyver om deres humør, når de er vrede. Vi er sårbare omkring vores relationer til andre mennesker og skammer os over at vise negative følelser. Det ligger dybt i os, at det er pinligt. I gamle dage måtte kvinder ikke vise vrede. Det blev betragtet som en maskulin egenskab. Derfor så vi typer som Maude fra tv-serien "Matador", der gik op og lagde sig, når hun var utilfreds. Bliver han ved med at insistere på, at der må være noget i vejen, lyder en typisk reaktion fra kvinden "Hvorfor skal jeg fortælle dig, hvad der er i vejen? Det burde du da kunne regne ud."

Fordi hun ikke selv kan håndtere vreden, føler hun, at han ydmyger hende ved at insistere, og han bliver omvendt et større og større spørgsmålstegn. Han kan slet ikke forstå, hvorfor hun ikke bare siger, hvad der er galt, for det ville han selv have gjort."

Få inspiration til dit sexliv - Se billederne af de forskellige sexstillinger her

Manden lyver for kvinden: "Ja, det var en meget hyggelig polterabend. Der skete ikke det store. Vi blev bare fulde og gik på værtshus," (selvom han syntes, det var en sjov aften og godt kan huske, at der kom en ret vild stripper).

Camilla Holst: "Han lyver for at skåne hende, så hun ikke bliver sur. Manden kan godt blive lidt bange for kvinden i den slags situationer, for han kan ikke gennemskue, hvad det vil føre til, hvis han fortæller om stripperen. Mænd tænker i rigtigt og forkert. Det, at der kom en stripper, hører afgjort til kategorien forkert, og så vil han hellere dække over det end at være ærlig. Sådan ville kvinder aldrig reagere. For os er det vigtigst, hvem vi fortæller noget til, ikke om det er rigtigt eller forkert. Og stripperen skal da nævnes som noget af det første, fordi vi synes, det er morsomt og føler os værdifulde, når vi har noget information."

Onanimyter blandt mænd og kvinder

Læs også