Det ville være dejligt, hvis ens sexlyst kom af sig selv gennem hele livet. Men nogle gange så dæmper lysten sig og der går hverdag i forholdet. Heldigvis kan manglende sexlyst afhjælpes. Læs med her og se, hvordan du holder gang i dit sexliv.
Kærlighed og sex

Sådan holder du gang i din sexlyst

29. juni 2012
af Malene Fich Weischer
Foto: All Over
Med alderen kan sexlysten ofte blive mindre og mindre - i hvert fald hvis man ikke husker at pleje den.... Heldigvis kan manglende sexlyst afhjælpes. Læs med her og se, hvordan du holder gang i dit sexliv.

Det ville være så skønt, hvis sexlysten bare kom af sig selv - hele livet igennem. Og når man er helt nyforelsket og tændt på at udforske hinandens kroppe, så er det også svært at forestille sig, at lysten skulle dæmpe sig. Men alt kan blive hverdag - også sex. Og når man har været sammen med sin partner i mange år, så kan det til tider være svært at holde dampen oppe i soveværelse.

Manglende sexlyst kan afhjælpes

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Men det kræver, at du også selv gør en indsats. Vi kan alle have perioder, hvor vi har mindre lyst til sex, men hvis vi bare accepterer det, så kan den sexlyst, der trods alt er tilbage, hurtigt svinde ind. Lysten skal plejes, og der gøres bedst ved masser af kropslig kontakt samt en erkendelse af, hvorfor lysten mangler.

"Ved du, hvad der blokerer, er det straks nemmere at fyre op under lysten med en målrettet indsats", slår sexologerne Emilie Bjørløw og Sara Skaarup fast. De har fem gode bud på, hvordan du kan overvinde fem af de mest typiske blokeringer for sexlysten.

Læs også: Boost din sexlyst

HUSK OGSÅ!

Denne artikel er lavet i samarbejde med vores gode venner på Tidens Kvinder

1. Alt er blevet rutine og sexlysten mangler
Alt er, som det plejer - gab! Manglende sexlyst skyldes ofte, at der er gået hverdag i vores sexliv. De romantiske middage er afløst af travle rutiner, og når vi har sex, foregår det som regel på samme tidspunkt af døgnet, på samme måde og samme sted. Den passionerede og hyppige sex er reduceret til noget, der bare skal overstås, og sådan kan det blive ved i årevis, hvis ikke vi formår at kommunikere, hvad vi trænger til, Hvad vi har lyst til.

Løsning:
Gør dig selv klart, hvad DU har lyst til, og lad være med altid kun at følge med på de ting, din partner gerne vil have. Du skal tage ansvar for din egen seksualitet, og du skal fortælle din partner om dine lyster og fantasier. Fortæl hamn, hvordan du gerne vil have, at han rører dig, men vær varsom med at bebrejde ham, at han ikke rammer plet af sig selv. Hvis du fortæller ham, hvad du vil have, vil han med garanti være lydhør.

Har du svært ved at tale om lysterne, så leg jer frem: Skriv hver især fem ting ned, som I tænder på, og læg dem i en lille æske. Herefter skiftes I til at trække en seddel og indfri den andens ønske.

Læs også