https://imgix.femina.dk/media/e842a31c15524e0eb7d2ef5a91bf5943.jpg
Kærlighed og sex

Har du også en designer-dildo?

22. juni 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Sexlegetøj er kommet for at blive. Det er de fleste vist enige om. Men det er bestemt ikke, hvad det var engang…

Hvis vi siger stenalder - hvad tænker du så? De fleste vil nok få billeder på nethinden af behårede hulemennesker, som i det store hele levede et primitivt liv, som mest af alt var at sammenligne med dyrenes.

Dildo med lighter-funktion
Men sådan var det ikke! Der var skam fest på lagenerne, også dengang, og hittepåsomheden kendte ingen grænser. Verdens ældste dildo er således 30.000 år gammel. Den er lavet af sten og havde den lille ekstra bonus indbygget i sig, at den også kunne bruges til at lave ild med.

Sexlegetøj og dildoer har altid eksisteret
"Sexlegetøj har jo eksisteret så længe, som mennesket har haft sex", fortæller sexolog Vivi Hollænder til Oestrogen.dk. Hun kan komme med en lang række eksempler på, hvordan museer verden over gemmer på sexlegetøj fra alle tidsaldre.
"Men det er meget tydeligt, at det var noget, som var forbeholdt de få. I hvert fald er de ting, man finder, helt klart nogle, som kun overklassen har haft adgang til, fordi de ofte er lavet af dyre materialer, som f.eks elfenben", forklarer Vivi Hollænder videre.

Helt legalt med sexlegetøj
Men sådan er det ikke længere! Nu er sexlegetøjet allemandseje, og det er efterhånden blevet helt legalt at benytte sig af det. Det er hverken pinligt eller tabubelagt, på trods af at vi ellers lever i en temmelig bornert tid, hvor færre og færre bader topløse på stranden, hvor utroskab ikke kan tolereres og hvor sexlivet for manges vedkommende holdes i soveværelset - med lyset slukket og gardinerne rullet ned.

Tidsånden påvirker - også en dildo
Og så alligevel ikke… For bornertheden har også ramt hylderne med sexlegetøj.
"Det er jo sjovt at konstatere, at hvor man for måske 10 år siden gik meget op i at en dildo skulle ligne det, den gjorde det ud for, nemlig en penis - fyldt med blodårer og meget virkelighedstro - så er det nu blevet en kvalitet i sig selv IKKE at ligne dét, det er", fortæller Vivi Hollænder.
"Det er som om, at det ligger i tidsånden, at det er fint at dyrke sin seksualitet, men at det endelig ikke må blive for pornoficeret. Alt skal være meget klinisk og rent. Lavet af de bedste materialer - hvilket jo kun er godt - men også designet, så man faktisk ikke kan se, at det er en dildo".

Designer-dildoer
Det er rigtig nok! I vores egen Oestrogen-shop har vi masser af sexlegetøj, men stod der ikke en ledsagende tekst ved siden af de mange opfindsomme sager, så ville det være svært at gætte sig til, hvad de skulle bruges til. De ligner jo alt fra tandbørster til læbestifter og vægbeslag.
"Det er virkelig meget oppe i tiden, at det er meget designet alt sammen. Blandt andet er virksomheden Phillips, som jo ellers mest er kendt for sit strømlinede design af elektronik og hvidevarer, også begyndt at lave vibratorer", fortæller Vivi Hollænder om de pudsige tilfælde, hvor tidsånden møder dildoen. Hvad enten det så er behovet for at lave ild, som sniger sig ind - eller om det er behovet for at skjule, hvad det egentlig er, man har i skuffen.
"Men det varer jo nok ikke ved. Ting bevæger sig jo som regel i bølger, så det skulle da ikke undre mig, at vi om 10-20-13 år igen går tilbage til det mere naturlige look", slutter Vivi Hollænder af.

Læs også