Det er en god idé at dyrke masser af sex gennem hele livet, siger eksperterne, det holder dig både ung og smuk. Læs meget mere om hvordan her.
Kærlighed og sex

Sådan holder du dig ung med sex

4. september 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk
Kilde: Prevention.com - foto: Shutterstock
Det er en god idé at dyrke masser af sex gennem hele livet, siger eksperterne, det holder dig både ung og smuk. Læs meget mere om hvordan her.

Hold dig ung med sex

Det kan godt være, du spiser sundt og dyrker masser af motion i forsøget på at holde dig ung. Men det vigtigste i forhold til at pleje sit unge udseende er faktisk at have god sex, siger klinisk psykolog David Weeks.

Han har netop præsenteret sine konklusioner ved den årlige British Psychological Society-konference, skriver Prevention.com.

Læs også: Derfor er sex sundt

> Få den ultimative guide til at opnå de bedste orgasmer her

David Weeks peger på, at et godt sexliv holder dig ung, glad og sund, hvilket er med til at mindske risikoen for at blive ramt af hjertesygdomme og depression. Han bakkes op af forskere fra Wilkes University i Pennsylvania, der har fundet frem til, at det at have sex to gange om ugen, forbedrer immunsystemet.

Kys og kram er også godt

Beverly Whipple, der er professor ved Rutgers University, peger på, at der er for meget negativ snak om seksualitet.

- Enhver snak om fordelene ved sex har næsten været helt fraværende, siger hun til Prevention.com.

Beverly Whipple peger på, at det at kramme og kysse også kan virke godt for helbredet. Det er sexolog Ava Cadell enig i:

- Jeg vil også sige, at intimitet er mere vigtig end sex. At kysse, kramme og holde i hånd frigiver også det gode lykkehormon oxytocin, siger Ava Cadell.

> Få inspiration til nye sexstillinger her

Hun understreger, at bare fordi man er blevet ældre, behøver ens sexliv bestemt ikke at gå i stå.

- Omfavn dine modne år ved at dyrke din seksualitet, hvor du er fri for at bekymre dig om graviditet, og du ved en masse om sex. På dette tidspunkt i livet ved du nøjagtig, hvad der tænder dig og ikke gør, og du har evnen til at kommunikere det ud, udtaler sexologen.

Læs også