Vil dig og din partner opnå orgasme samtidig, er det blandt andet en god ide at tale sammen undervejs
Kærlighed og sex

Sådan får I orgasme samtidig

af Juliane Olsen, Alive.dk 22. september 2011
Det kan lade sig gøre at opnå en orgasme samtidig med din partner – hvis I ved, hvordan I skal gøre. Læs hvordan I kommer et skridt nærmere stjernerne samtidig

Få orgasme samtidig med din partner

Sol, måne og stjerner flimrer for dine øjne, mens du når orgasmen. Men kunne det ikke være endnu sjovere, hvis du fik den samtidig med din partner? Det kan lade sig gøre, men det er et punkt, som det kræver en del samarbejde at nå.

- Det kræver koordinering, og at kvinden er varmet godt op. I skal begge være i stemning og slappe af, og kvinden skal ikke lægge ansvaret for orgasmen på manden, siger sexolog Tanja Glückstadt.

Læs også: Orgasme - lukket land?

Kvinden skal altså have nydt et forspil på omkring 20 minutter for at være tilpas våd til at få orgasmen. Der er forskel på, om hun får den igennem klitoris eller skeden, hvor sidstnævnte kræver mere af mandens udholdenhed, ifølge sexologen.

Tal sammen undervejsOrgasmen kan hjælpes på vej ved at bruge missionærstillingen, hvor kvinden har en pude under numsen eller ved at dyrke sex med hende på alle fire, så hun får stimuleret g-punktet. Denne stilling er også god, hvis hun ønsker sin orgasme fra klitoris, fordi tilgangen til den lille knude er let i den position.

- Man ved, at orgasmen er på vej, når hun stønner højere, og han støder hurtigere. Her skal I tale sammen, og I skal begge gøre en indsats. Parrene jager orgasmen som en helligdom, og den udebliver, når der ikke bliver koordineret undervejs, siger Tanja Glückstadt.

Læs også: 7 myter om sex, du skal kende

Den fælles orgasme er, ifølge hende, noget som mange par ønsker at opnå, men man må samtidig acceptere, at det ikke kan ske hver gang vi dyrker sex. At komme samtidig bliver for mange betragtet som noget endegyldigt, men Tanja Glückstadt mener, at det handler om at fjerne tankegangen omkring orgasme-jagten en smule.

- Det sker ikke for alle, og det kræver, at I taler om det. Det har nogle svært ved, fordi sex-sprog er svært. Det er noget intimt mellem par, hvor man måske ikke kan genkende sig selv, som én, der sætter ord på sin lyst. Det er ikke noget en pæn pige gør, og manden synes måske, at det er akavet. Det gør, at man bliver seksuelt usikker, siger hun.

Drop orgasme-jagtenDerfor skal I lade være med at jagte orgasmen, for med jagten glemmer I processen. Mange betragter sex som noget, der først sker ved udløsningen, men det er kun toppen af kransekagen, ifølge sexologen. Fra en mands synspunkt er der måske en forestilling om, at kvinden først synes, at sex er godt, når hun får orgasmen, og så er det pludselig svært at slappe af.

- Vi bliver så forhippet på det, at vi får tænkt det ihjel. Det gør ikke helheden, og derfor skal vi tage sex-presset fra hinanden. Når du kommer tættere på orgasmen, så vil du også have den, og så er du nødt til at sætte det i fokus, men det er to forskellige ting, siger Tanja Glückstadt, der i stedet opfordrer os til at hygge os og slappe af, mens vi har sex, og se det som en rar stund, der ikke skal være alvorligt arbejde.

- Det behøver ikke kræve en kæmpeindsats at være sensuelle og seksuelle. Vi må gerne være lidt trætte eller grine af, at én af os slår en prut. Sex skal ikke være så tabubelagt, siger hun.