Tænker du nogle gange, at det er som om, at du “mærker for lidt” i trekantsområdet? I så fald er du langt fra alene. Få 5 øvelser til hvordan du kan forhøje din sensitivitet i det intime område, så du kan blive endnu mere følsom forneden.
Kærlighed og sex

Sådan bliver du endnu mere følsom forneden

2. december 2013
af Sara Skaarup, Tidens kvinder.dk
Foto: shutterstock
Tænker du nogle gange, at det er som om, at du “mærker for lidt” i trekantsområdet? I så fald er du langt fra alene. Få 5 øvelser til hvordan du kan forhøje din sensitivitet i det intime område, så du kan blive endnu mere følsom forneden.

Bliv endnu mere følsom forneden med disse 5 øvelser

1. Knib løs

  • Din bækkenbunds-muskulatur er din sexmuskel, der kan trække sig sammen og give dig stor nydelse, når du er meget ophidset, og når du får orgasme, derfor er det vigtigt at træne den.
  • Knibeøvelser kan øge din seksuelle ophidselse, og du bliver ofte mere våd. Når du kniber med din muskel under samleje, kan du bedre mærke din partner inde i dig.

  • Kvinder, der lige har født, eller kvinden, eller er kommet i overgangsalderen, har særlige udfordringer med bækkenbunden, da østrogen niveauet er lavere, og bækkenbunden kan være lidt mere slap og skal trænes for at blive stærk igen. En fysioterapeut kan være rigtig god til at guide dig.

  • Et jadeæg eller også kaldet smartballs, kan også øge din følsomhed i skeden, da det ved at ligge oppe i skeden, giver berøring og opmærksomhed til din skede og bækkenbundsmuskulatur.

2. 21 dages afholdenhed

Hvis du hører til dem, der er blevet afhængig af en vibrator for at komme, så har du måske oplevet, der skal mere og mere til for at stille din lyst. Det kan også være, du bare har lyst til at reboote din seksualitet. En metode, der lover øget følsomhed og mere lyst i det hele taget, kaldes 21-dages udfordringen. Det går ud på, du ikke får orgasme i 21 dage - dvs. klitorisorgasme, hvor skeden trækker sig sammen. Andre typer orgasmer uden sammentrækning er okay.

På denne måde kan den naturlige seksuelle energi spares sammen og blive til en underliggende strøm i kroppen, der giver dig både vitalitet og øger fysisk følsomhed i vaginaområdet. Du kan melde dig til udfordringen på det nedenstående link. Derpå vil du dagligt få tilsendt et par minutters videoklip med peptalk til at støtte dig samt fakta om,hvad der sker i din krop undervejs.

3. Prøv en Kegelmaster

Bækkenbundstræning for viderekommende - på en nem måde - får du med Kegelmasteren. Det er et træningsværktøj, der træner din bækkenbund ved en fuld udvidelse af bækkenbundsmusklerne efterfulgt af en fuld sammentrækning. Fjedre skaber modstand på musklerne, på samme måde som vægte på en maskine i motionscenteret gør.

Kegelmaster har 15 træningstrin, hvilket gør det til et effektivt træningsredskab, der kan bruges af alle kvinder uanset eksisterende muskelstyrke. Trinene indstilles ved hjælp af de tilhørende fjedre. Modstanden afhænger af, på hvilket trin fjedrene er placeret. Start på det laveste trin. Det er vigtigt, at du ikke starter for hårdt ud, og at du ikke overbelaster dine muskler.

Kegelmaster fungerer lige som en træningsmaskine i motionscenteret, hvor du sætter vægte på for at øge modstanden. En træningssession består af 30 knibeøvelser. Vi anbefaler, at du træner hver dag i starten med tre sessioner bestående af 30 knibeøvelser.

For at øge din muskelmasse, skal du fortsætte med at udfordre dine muskler ved langsomt og konsekvent at øge modstanden ved hjælp af fjedrene. Når du er klar til at sætte mere modstand på første gang, skal du fremadrettet træne med seks sessioner.

> En Kegelmaster koster 548 kr. inkl. fragt på www.kegelmaster.dk

4. Gå på opdagelse

Du kan skrue op for din følsomhed ved at starte med at gå på opdagelse i, hvad der føles godt for dig. Sæt god tid af til en fræk aftale med dig selv og undersøg din krop. Lær din anatomi godt at kende. Lad selve kortlægningen af din krops følsomhed være dit mål.

Hvordan føles det i et bestemt område, når du forsigtigt trykker let eller hårdt, gnubber, trækker eller niver? Gentag det, der virker godt. Vær opmærksom på, at følsomheden i et bestemt område kan falde, hvis du fortsætter i flere minutter med den samme aktivitet. Prøv at varieredine kærtegn mindst hver 3. minut.

> Lær at elske bryster og alle deres hemmeligheder

5. Visualisér din lyst

Bare det, at du tænker på, hvor fintfølende du er, kan øge din følsomhed for seksuelle stimuli. Prøv f.eks. denne øvelse, hvor din lyst og følsomhed nærmest stiger ved hjælp af "tankens kraft":

Næste gang du kærtegner dig selv, kan du prøve at skabe en sensuel forbindelse mellem dit køn og dine bryster. Det gør du ved først at stimulere dig selv forneden, mens du tænker kærligt på dine bryster. Herefter gør du det omvendt ved, at du stimulerer dine bryster og samtidigt tænker på dit køn - så mærker du måske en spirende følelse af lyst i klitoris og i skeden. Måske har du nu øget din følsomhed for berøring ved at visualisere din lyst og din følsomhed for seksuelle kærtegn.

Læs også