https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/maend-med-skaeg-p.jpg
Kærlighed og sex

Så længe skal skægget gro, førend det bliver sexet

3. maj 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Findes der virkelig en formel for, hvornår kvinder finder mænds skægvækst allermest sexet? Ja, påstår ny forskning – så mænd, hold igen med barbergrejet.

De såkaldte hipstermænd, der med deres skovhugger møder Københavner-smart modemand, får de mere klassisk klædte mænd til at udveksle morsomheder og skæve blikke. Men, måske er der slet ingen grund til at gøre grin med de fikse hipstermænd, der ofte har fuldskæg, for ny australsk forskning indikerer, at de faktisk har fat i noget - kvinder finder det tætte skæg særdeles sexet!

Kvinder med denne hårfarve har mest kærestepotentiale - se hvilken her

10 dage er lige i øjet

Forskere fra det australske University of New South Wales viste over 100 kvinder og heteroseksuelle mænd billeder af ti forskellige mænd med skægvækst i forskellige stadier.
Studiets konklusion var, at den samme mand blev vurderet til at være mest attraktiv, når hans skæg var fuldt og tæt på omkring den 10. dag, end når han var helt glatbarberet, mens det mindst attraktivt var de cirka fem dage gamle skægstubbe skriver Medicaldaily.com.

Her er de romantiske sexstillinger der virker!

Skæg er maskulint og potent

Forskerne bag undersøgelsen mener, at årsagen skal findes i, at en mand med fuldskæg virker mindre aggressiv end hans glatbarberede og stubbede fæller.
Desuden pegede undersøgelsen på, at kvinder i deres fertile periode gav mænd med fuldskæg højere score på maskulinitet i undersøgelsen, og det uanfægtet af hvor i deres fertilitetsperiode de var.

Smart og ikke sjusket

Forskerne påpeger dog, at det er vigtigt at holde skægget pænt og med en vis tæthed og størrelse, for at det kan have den ønskede attraktive effekt. Et utrimmet og uplejet skæg har den direkte modsatte effekt, og bør derfor undgås, hvis man vil imponere de modsatte køn.

Kilde: the journal Evolution and Human Behaviour.

Læs også