https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2013-18-haarfarve-p.jpg
Kærlighed og sex

Kvinder med denne hårfarve har bedst kærestepotentiale

29. april 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Er der en sammenhæng imellem vores hårfarve, og hvordan mændene opfatter vores personlighed? Ja siger en ny undersøgelse. Læs her hvordan netop din hårfarve bliver opfattet af mændene.

Arketyperne lever i bedste velgående

Selvom vi moderne mennesker ikke altid vil indrømme det, har mange af os nogle dybt forankrede forestillinger om, hvordan mennesker med et bestemt udseende og en bestemt hårfarve er; ham den skaldede med tatoveringerne og kamphunden er sikkert en rå karl, og hende med Chanel spadseredragten bor nordpå og har en mand med mange penge. Nu har en ny undersøgelse, lavet af datingsitet PartnerMedNiveau, undersøgt hvilke associationer kvinders forskellige hårfarve skaber hos mændene.

Disse frisurer er de største turn offs for kvinder - se hvilke her

Deltagerne vurderede på egenskaber som attraktivitet, seksuelle evner og trofasthed udelukkende ud fra hårfarve - og der tegnede sig et klart billede, hvor, fristes man til at sige, fordommene om hårfarve i den grad lever i bedste velgående.

Kvinder med denne hårfarve vil mændene giftes med

Måske har royale brude som Mary, Marie og Kate Middletons hårfarve været i mændenes tanker, da de tænkte på brunetten, men af alle hårfarver er det brunetten, som flest mænd vil have et fast forhold med. Hun opfattes som både intelligent, trofast og som en god veninde, der lytter til sorger og problemer. Eneste malurt i bægeret for brunetten er, at hun bliver opfattet som hende, der er absolut dårligst i sengen.

Sådan skal frisuren forneden se ud i 2013 - se den her

Denne hårfarve vil mændene helst på date med

Mænd vil helst på date med blondinen! Undersøgelsen peger på at hende med den blonde hårfarve opfattes som sød, attraktiv, sjov og sexet, men også at hun er let på tråden. Desuden er hun hverken særlig klog eller succesfuld.

Rødtoppe er bedst til affærer

Mændene har ikke positive associationer med den røde hårfarve, der indtager sidstepladsen i kategorier som attraktivitet og humor. Hun er hverken typen, man går på date eller bliver gift med, men nærmere hende, der lokker til en midlertidig affære.

Sorthårede kvinder er utilnærmelige

Mændene opfattede kvinder med den sorte hårfarve som både succesfulde og som gruppens mest selvstændige individer. Også i sengen opfattes de som ægte vildkatte. Til gengæld er det ikke dem, som mændene har behov for, hvis de har brug for en god og forstående kvinde.


Kilde: PartnerMedNiveau online undersøgelse foretaget blandt 137 danske singlemænd, Aldersgennemsnit: 44 år.

Læs også