Tantra er blevet populært blandt velstillede kvinder. Faktisk har de overhalet mændene som den største kundegruppe i de danske tantratempler
Kærlighed og sex

Rige kvinder er vilde med tantra

16. december 2010
af Anders Graverholt Nielsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Tantra er blevet populært blandt velstillede kvinder. Faktisk har de overhalet mændene som den største kundegruppe i de danske tantratempler

Rige kvinder er vilde med tantra

For kun et par år siden var der ni mænd for hver kvinde på tantra-briksene i Tantra Temple i Valby, men med et regulært boom blandt især 30- til 50-årige velstillede kvinder de senere år ser billedet helt anderledes ud. I dag er der flere kvinder end mænd i kundekredsen.

Tantra er alment accepteret
Udviklingen er sket, fordi der hos de danske kvinder lige nu sker en opblomstring af selvudvikling med fokus på femininitet og sensualitet.

- Der er i den korte periode sket et stort skift i kvindernes bevidsthed, hvor tantramassage nu er alment accepteret. Og lige nu oplever vi, at der kommer flere kvindelige end mandlige gæster, siger Adinatha, der er massør i og leder af Tantra Temple i Valby, og uddyber.

- I stedet for at være et tabu er det blevet en trend at bruge den kraft, der er i den kvindelige seksualitet, som drivkraft i den personlige udvikling.

Velstillede kvinder er stærkt repræsenteret
Adinatha forklarer, at der især er én gruppe, der for alvor har taget tantra'en til sig.

- Der er en overvægt af velstillede kvinder mellem 30 og 50. Det er den hovedgruppe, der har størst fokus på selvudvikling, og som samtidig har midlerne til at modtage tantramassage jævnligt.

Danmark er det perfekte land til tantra
Adinatha oplever, at tantra er ved at blive mere end en trend på samme måde, som vi har set det med yoga de seneste par år.

- Folk vil fremover i højere og højere grad benytte tantramassage og andre tantriske værktøjer som effektive midler til personlig udvikling. Det er faktisk her i Danmark, at vi har muligheden for at skabe denne enestående revolution, fordi danskere er så åbensindede, når det kommer til seksualitet, siger Adinatha.

Læs også