To mennesker på en bæk - mødt via netdating
Kærlighed og sex

Netdating: Vælg den rigtige side

16. august 2013
af Gitte Holm, Tidens Kvinder
foto: shutterstock
Kærlighed kan kategoriseres – i hvert fald hvis man skal tro det brede udvalg af nicheorienterede netdating sider, der popper op i det danske land. Her får du en oversigt over de bedste sider.

Hvor netdating verdenen førhen var som et kæmpe alt-i-ét supermarked, har tendensen efterhånden vendt så drastisk, at man nu kan finde alverdens nicher inden for kærlighed.

Her findes kærlighed for de sexlystne, de akademiske, de holistiske og sidste skud på stammen er en netdating-side for de singler, som har et brændende ønske om at forplante sig. Netdating sider kan være en jungle at finde rundt i - nu med mulighed for at vælge til og fra som det passer en, og det kan spare os for meget dyrebar tid, mener redaktionschefen på Tidens Kvinder, Helle Hartz.

"Det kan være svært at se skoven for bare træer og nogle gange er der nogle faktorer, der er ekstra vigtige for kærlighedshungrende singler. Derfor kan det være godt med specialdesignede netdating sider, som f.eks. Farmerdating, Cougarcentral og Elitedaters," siger Helle Hartz.

> Den store score guide til single kvinder - Få de bedste tips og tricks her

Grov frasortering på netdating sider

Når man vælger at finde lykken på et niche netdating-sider online, slipper man for at gennemlæse en masse profiler, der slet ikke appellerer til én, og man kan dermed hurtigere finde ind til lige netop de ønsker, man måtte have for en kommende partner.

"Der kommer flere og flere niche-netdating sider, så det kan jo tyde på, at der er et behov for dem. Hvis man f.eks. ved, at man ønsker et barn inden for en nær fremtid, giver det god mening at besøge den nye netdating side babyklar.nu. På andre netdating sider kan det være et tabu, at tale om børn alt for hurtigt, men hvis det virkelig er det, som man prioriterer, er det heldigt, at man nu har chancen for at lægge kortene på bordet med det samme," siger Helle Hartz.

> Alt du skal vide om netdating!

Risiko for at overse Mr. Right

På trods af alle de positive ting der er at sige om de nicheprægede netdating-sider, bør man alligevel overveje en ekstra gang, om man nu er for kræsen eller specifik i sin søgning. Når man fravælger mængden, kan man nemlig også komme til at fravælge den helt rigtige partner. For kærligheden kan ikke altid kategoriseres, mener Helle Hartz.

"Der er selvfølgelig altid en risiko for, at man kan komme til at begrænse antallet af mulige kandidater, hvis man indsnævrer feltet for at finde en potentiel partner. Med almindelige online netdating sider kan man hurtigt komme til at kysse rigtig mange frøer og det kan tage lang tid, men chancen for at du møder den helt rette er også større, da udvalget er større."

> Netdating fører til bedre ægteskaber

Her kan du sammenligne netdating sider…

Dating.dk: Her finder du et bredt udvalg af mennesker med alle mulige interesser, ønsker, højder og drøjder.

Elitedaters.dk: Netdating for akademikere eller højtuddannede, hvor der kræves en videregående uddannelse for at oprette en profil.

CougarCentral.dk: Netdating for dem, som sætter pris på aldersforskel. Både når det gælder knald og kærlighed.

Dynamiskdating.dk: Netdating side for folk i åbne forhold med sloganet "Kærligheden udvikler sig her".

Farmerdating.dk: Til dig som søger lykken på landet med en landmand eller kvinde.

Babyklar.nu: Til de singler, som måtte have et brændende ønske om at få et barn.

Beautifulpeople.com: Netdating siden er til de smukke mennesker, hvor eksisterende medlemmer godkender de nye.

50plusmatch.dk: En netdating side til senior dating for aktive mennesker over 50, hvor alle profiler gennemlæses og godkendes.

Single.dk: Netdating siden har samme udgangspunkt som dating.dk og har en bredere målgruppe end andre niche netdating sider. Sitet har eksisteret siden 1999 og det er gratis at oprette en profil.

Læs også