https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juni/2013-26-netdating-p.jpg
Kærlighed og sex

Netdating fører til bedre ægteskaber

26. juni 2013
af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media
Ægteskaber har bedre odds, hvis I har fundet hinanden gennem netdating, viser en ny undersøgelse. Derfor har jeres mødested stor betydning for jeres fremtid sammen.

Har du mødt din mand på en bar eller ved netdating? Jeres mødested kan have afgørende betydning for, hvor glade I er sammen, og hvor længe ægteskabet holder, viser ny undersøgelse.

Ifølge den nye undersøgelse, som er lavet ved University of Chicago blandt 19.131 amerikanere, der alle var blevet gift mellem 2005 og 2012, er der en lille øget risiko for at blive skilt, hvis parret har mødt hinanden i den virkelige verden frem for på nettet.

Konklusionen i undersøgelsen var således, at 7,6 procent af de par, der havde mødtes offline, var blevet skilt i 2012, mens det kun gjaldt 5,9 procent af de par, der mødtes ved online. Det skriver LiveScience.com.

Få en guide til hvordan du øger dine chancer ved netdating

Netdating er mest populært

Blandt deltagerne havde mere end en tredjedel mødt hinanden online. For de flestes vedkommende betød det ved netdating, men det kunne også være på eksempelvis sociale medier, debatfora eller chatfora. De, der havde mødt deres partner ude i virkelighedens verden, havde oftest fundet hinanden på arbejdspladsen, blandt venner eller under uddannelse.

- Vores resultater indikerer, at i de eksisterende ægteskaber, så rapporterede folk der havde mødt hinanden online om større tilfredshed end i de ægteskaber, der begyndte med et offline møde. Desuden så viste de ægteskaber, der var afledt af et online møde, at være mindre tilbøjelige til at ende i separation eller skilsmisse, siger en af forskerne bag undersøgelsen, John Cacioppo, psykolog ved University of Chicago, til LiveScience.com.


Må gætte sig til forklaringen

Selvom forskellen i tilfredshed og skilsmisserate ikke var så stor, så var den dog til stede, kunne forskerne fastslå. Men det kunne ikke forklare den. Selvom de kontrollerede resultaterne for forskellige forhold som fx demografi, så holdt de stadig stik.

- De observerede forskelle i de ægteskabelige resultater kan ikke skyldes tvetydigheder pga. demografi, siger John Cacioppo.

Forskerne foreslår i stedet, at det måske kan hænge sammen med, at den store gruppe af potentielle partnere på internettet gør, at man kan være mere selektiv, når man udvælger den eneste ene. Eller at folk online er mere åbne over for hinanden, end hvis de mødes i virkeligheden.

GUIDE: Sådan skriver du den perfekte scoremail

Læs også