Morgensex har mange fordele
Kærlighed og sex

Magisk morgensex

27. maj 2015
af Sara Skaarup
foto: Pantherstock
Morgenstund har guld i mund – og muligvis også et par andre ting. At give den gas på lagnerne i morgengryet har mange fordele. Her får du de bedste tips til at komme i stødet før hanen galer med morgensex.

Morgensex er magisk af helt særlige årsager

Du er dybt inde i søvnen, da du mærker hans læber mod din nakke og armen, der blidt trækker dig nærmere. Sengen er varm og rummet dunkelt. Hans åndedræt kilder på din hals. Han er allerede hård bag dig. Og før du så meget som får åbnet øjnene på klem, presser han sig blødt ind til dig. Morgensex kan være en fantastisk start på dagen.

Netop dette tidspunkt på døgnet er ideelt som afsæt for intimitet. Kroppene er nemlig afslappede efter søvnen, og sindene er på dette tidspunkt nulstillede og slapper af. Vi er altså helt åbne og på sin vis forsvarsløse efter nattens søvn,barrierne er nede – og det et super udgangspunkt for et kærligt møde.

Læs også: 5 grunde til at morgensex er godt.

Rise and shine

Specielt er morgensex et hit, hvis I betragter det som et kærligt godmorgen, der ikke behøver ende med noget særligt. Både fordi man er sårbar i morgengryet, og fordi tiden kan være knap, er det er ikke nødvendigvis her, I skal forvente komplicerede maratonydelser hos hinanden. Et kort put med en hurtig afslutning eller et par minutters elskov uden orgasme er perfekt på morgenkvisten. Og hvis I er enige om, at det ikke er et succeskriterium at nå jorden rundt, men at nyde det, der nu er, så er det heller ikke så stor en trussel, hvis der pludselig står en lille unge i døren.

De uafsluttede knald har den bonusvirkning, at det efterlader jer bløde og åbne og med en lyst i kroppen, der er nem at samle op på senere, når der er bedre tid samme aften eller eftermiddag. Den forbindelse med jeres seksualitet gør jer glade hele dagen igennem, fordi lyst er energi, der giver positive vibrationer til hvad som helst, dagen ellers byder på. Morgensex binder jer sammen Det ekstra fine ved morgensex udover nydelsen er jo, at den binder jer sammen. Så hvis I starter med at være helt tætte, vil I også senere, når I går til hver jeres sysler, medbringe en følelse af sammenhørighed, der stammer fra morgenens nærhed. Dette gælder for øvrigt også selv om, I ikke går videre til direkte sex.

At ligge nær hinanden i stedet for bare at smide stængerne ud over sengekanten og styrte ud i dagen, styrker jeres bånd. Mange elskende har luret dette rent instinktivt. Men en del glemmer det lidt med tiden. Hvis det er så som så med nærhed i sengen om morgenen, så prøv engang at tage en uge, hvor I hver morgen slår armene om hinanden, når uret ringer, og ligger sådan i fem minutter eller længere, før I lader dagen tage fart.

Læs også: Hvor lang tid tager god sex?

Sex kvikker op

Rigtig mange mennesker foretrækker sex om aftenen, selv om der er meget at vinde ved at lægge de kærlige favntag tidligt på dagen. Det hænger måske sammen med, at vi alle har oplevet, hvor dejlig søvnig man kan blive efter god sex, og det passer sig jo ligesom bedst om aftenen. Sex kan dog også have den stik modsatte effekt. Den kan nemlig også sikre, at man vågner bedre om morgenen, fortæller Jan Ovesen, der er overlæge med speciale i søvnmedicin.

– Det gør man, fordi det er en fysisk aktivitet, der sætter hormoner i gang, siger han og fremhæver, at man bagefter har sat godt gang i velbefindende og adrenalin. Hvis I ellers har sovet godt, er der oven i købet den fordel, at I er friske til løjerne tidligt på dagen, hvor de fleste af os er rimelig kvaste, når vi rammer puderne. Så hvad venter I på? Ind i seng, godnat godnat, og vågn så op og dyrk morgensex.

Læs også