https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-3-kys-los-p.jpg
Kærlighed og sex

Kys løs - det er sundt

21. januar 2013
af Magasinet Tidens Kvinder
Kys kan være romantiske, frække eller lidenskabelige. Og nogle gange alle tre dele på én gang. Læs her tre stærke – og overraskende grunde til hvorfor du bare skal kysse løs.

Kysset er et ældgammelt fænomen, og de første tekster hvori kysset er dokumenteret, stammer fra de indiske sanskrittekster, der er mere end 3500 år gamle. Udover, for det meste, at være dejligt og en fantastisk måde at knytte bånd til sin udkårne på, kan kysset faktisk store sundhedsmæssige fordele.

> Se også: Lad videoerne guide dig til at blive en bedre kysser

1: Kys er overraskende godt for mundhygiejnen

Ifølge Dental Hygiene Therapy, der er den engelske tandlægebranches interesseorganisation, er kysset, så længe den generelle mundhygiejne er i orden, rigtig godt vores tænder. Spyttet der produceres under kysset, indeholder et naturligt forsvarssystem, der vasker bakterier og mad af tænderne og neutraliserer skadelige syrer.

2. Vi kysser os frem til den biologisk bedste partner

Både mænd og kvinder bruger kysset som en tester på, om vi står overfor den rette partner. Det lyder måske indlysende nok, men ifølge den amerikanske antropologiprofessor og forfatter Helen Fisher, der har skrevet adskillige bestsellere om sammenhæng mellem vores seksuelle adfærd og biologi, stikker det dybere end som så. Hun forklarer, at kvinder bruger de biologiske informationer i spyttet, til at teste hvor sundt mandens immunforsvar er. Mænd elsker rigtigt "våde" kys, fordi han dels bruger kvindens spyt til at teste, hvor fertil hun er, og dels for at indskyde sit testosteron i kvinden, da det skulle gøre hende mere fertil.

Mænd vil gerne have en dårlig kysser - læs her hvorfor

3. Kys er verdens bedste antistress-terapi

Det er videnskabeligt bevist at hyppigt kysseri, kan reducere stress markant! Forskning fra University of North Carolina konkluderede, at stoffet cortisol, som hjernen udsender i for store mængder, hvis man er stresset, bliver markant reduceret, hvis man kysser og kærtegner sin partner. Berøringerne sender simpelthen signaler til hjernen om, at den skal udsende mindre cortisol, og selv på kort sigt kan det have en gavnlig virkning på selv langtidsstressede mennesker.

Blowjob guide - Sådan bliver du en mesterslikker

Læs også