https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/marts/2013-11-kvinder-rives-rundt-p.jpg
Kærlighed og sex

Kvinder vil rives rundt i sengen

14. marts 2013
af Redaktionen
Foto: shutterstock
Kvinder vil have mænd, der tilfredsstiller dem – og som tør tage, hvad de vil have. Trods de moderne tiders opbrydning af de traditionelle kønsroller, er der ét sted, vi er traditionalister – og det er i soveværelset.

Drømmer du også om, inderst inde, at din ellers dejlige og givende mand bare nogle gange ville give los i sengen, og give den hele armen? Så er du ikke alene! Mange moderne kvinder ønsker i det skjulte, at deres partner, bare en gang imellem, er den der har buskerne på - om end det kun gælder i soveværelset.

Stærke kvinder kastrerer mændene

De fleste kvinder har et selvbillede baseret på selvstændighed, ligeværdighed og frihed, og tilsvarende har mange mænd svært ved at acceptere sig selv som onde eller dominerende mænd. Sexolog Vivi Hollænder oplever flere tilfælde, hvor gnisten i forholdet simpelthen er gået ud fordi der mangler action og udlevelse af kønsrollerne.

- Typisk spørger han hende, om hun har lyst til sex - og hvis hun svarer ja, tilfredsstiller han hende en eller flere gange, inden han begynder at tænke på sig selv. Men inderst inde drømmer hun om, at han turde vise hende sit begær - forføre hende fysisk og vække hendes lyst ved at tage hende, forklarer sexolog Vivi Hollænder.

Stærk kvinde om dagen - underdanig om natten

Dette paradoks kan Redaktionschef Helle Hartz, der arbejder på kvindeerotikmagasinet Tidens Kvinder, godt nikke genkendende til. Hun har ofte oplevet, gennem sit arbejde med at kortlægge den kvindelige libido, at selv ressourcefulde kvinder i privaten har behov for at give slip og lade sig styre:

- Når kvinderne har leget store og stærke hele dagen, kan det faktisk være rigtig rart at lægge kontrol-hatten fra sig og bare lade ham tage styringen - og rive os rundt i sengen. Vi har brug for at give slip og ikke tage stilling til alt muligt, men i stedet bare overgive os i til en stor, stærk, viril mand, der ved hvad han vil og hvordan han vil gøre det. Det gør os bløde i knæene, at han viser, at han begærer os og vil os, fortæller Helle Hartz.

Få den gode sex tilbage i parforholdet - se hvordan her

Vi er sextraditionalister

Kvinder vil have ligestilling, men de vil også have mænd, der kan dominere, ruske og rive i dem. Et dilemma der har gjort, at mange af landets soveværelser i dag er befolket af mænd, der pænt spørger om lov, før de så meget som nærmer sig kvinden, der egentlig bare ligger og venter på at blive taget.

- Ligestillingen har sat sit præg på sexlivet, og kønnene er mere homogene end nogensinde før. Men selv om ligestillingen har ført en masse positivt med sig, mangler der alligevel noget, og tendensen viser, at vi i højere grad søger tilbage til de traditionelle kønsroller. I hvert fald når det gælder sex, siger Vivi Hollænder.

Læs alt om hvad undersøgelser kan fortæller om kvindernes behov og sex-vaner

Læs også