https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/februar/tatercprim.jpg
Kærlighed og sex

Kvinder midt i livet kræver mere!

13. februar 2013
af Lonnie Kjer
foto: Tatarczuk
… og det er godt! Det skyldes nemlig, at vi begynder at tage os selv mere alvorligt og vil have det maksimale ud af det liv, vi sandsynligvis har levet det halve af, siger sexolog Christina Tatarczuk.

Farvel! Til underskud, små børn og leverpostejs-sex. Og goddag til selvværd, livserfaring og en accept af, hvem du er. Sådan er der mange kvinder, der oplever dét at være fyldt de fyrre og pludselig sande, at man altså ikke længere er udødelig. Med dén erkendelse kommer nemlig en bevidsthed om, hvad du så vil bruge din tid på," siger sexolog og parterapeut Christina Tatarczuk til Oestrogen.
"Mange kvinder vågner op, bliver skarpere på deres profil, bedre til at træffe nogle valg og bevidste om at være i nuet, hvor det tidligere var målene langt ude i fremtiden, der fyldte. Nu er det her og nu, der skal leves, for vi vil bruge resten livet på den allerbedste måde."

Læs også: Mænd er vilde med voksne kvinder!

Skilsmisse på dagsordenen ... måske
Men det koster at vælge. Og ikke så sjældent går det ud over parforholdet. Det er ikke tilfældigt, at mange kvinder i 40-årsalderen lader sig skille og skifter manden ud med en anden model - eller bare med en singletilværelse. For det er NU, de vil tage for sig af det helt store tag selv-bord og få mere ud af livet, kærligheden, sexlivet - det hele.
"Jeg vil da meget nødigt opfordre til skilsmisse, og et godt alternativ kunne også meget vel være at kræve lidt mere af manden og pifte parforholdet op. Og man behøver jo ikke besøge en swingerklub, for mindre kan da gøre det. Det er jo netop nu, I måske har tiden til at smutte på hotel-ferie og har et andet overskud, end da børnene var små og krævede jer mere," siger Christina Tatarczuk.

Over 40 - og med masser at byde på!
Den voksne kvinde har masser at byde på. Og det ved hun - som regel - godt.
"Spil på det, også over for dig selv … og bemærk det, når du ser dig i spejlet. Det kan godt være, tyngdekraften har gjort sig gældende, men til gengæld har du erfaringen uden at være en gammel krage. Så nyd dog, at du har så meget mere at byde på nu, end de helt unge har."
Det handler tilsyneladende om selvtillid. Og om ikke længere at stræbe efter det perfekte.
"Tingene er, som de er, og det kan blive din fordel at have opgivet drømmen om den perfekte krop, f.eks. Vi bliver måske også bedre til at fokusere på de gode stænger i stedet for den flade røv, for der er som regel en god årsag til, at den ikke sidder, hvor den sad for tyve år siden. Når den erkendelse er på plads, arbejder vi med i dén retning og kan forsøge at vende det til noget positivt."
Dét råd giver vi hermed videre ...

"Mærk dig selv - og få mere ud af livet!"

Mød Maria Donna … med selvværd og lidt 'snyd'!

Halv pris på øreringe i Shoppen!

Læs også