Det kan være nemt nok at brokke sig over alt dét i ens liv, der ikke fungerer. Men hvad er det egentlig, man vil have i stedet? Læs denne uges indspark fra forfatter og foredragsholder Jakob Olrik.
Kærlighed og sex

Jakob Olrik: Kys problemerne væk

20. januar 2015
af Jakob Olrik
foto: Privat
Kys! De kan være længe ventede og få det til at sitre i kroppen og sommerfuglene til at lette i maven. Få Jakob Olriks guide til 10 intime kysse-minutter med din partner!

For nylig blev jeg kontaktet af en barndomskæreste. Hendes veninde havde hørt et foredrag, hvor jeg talte om et bedre sexliv. Det syntes hun var utrolig morsomt, eftersom hun, dengang vi var i konfirmationsalderen og havde et længerevarende forhold på næsten 3 uger, dumpede mig, fordi jeg kyssede så dårligt!

Derfor vil jeg gerne her understrege, hvor vigtigt kysset er. Ikke bare i de unge pubertetsår, hvor det som skridtet efter at holde hånd faktisk er vores første erotiske oplevelse.

OM JAKOB OLRIK

Jakob Olrik blev for alvor kendt i programserien "I seng med DR2". Herefter gik det stærkt som fast sexekspert i "Go´ Morgen Danmark" (sommeren 2010), debattør og klumme skribent for Politiken og EB.

Tidligere har han været med til at etablere og været rektor for sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeutuddannelsen, der begge stadig har til huse i Wildersgade i København.

I 2010 udkom hans første bog "Mer´og bedre sex". Og 2013 bogen "Kvinde, kend din mand".

I starten af 2015 skyder han hul på sin store Danmarksturne med navnet "Kvinde, kend din mand".

De fleste kan vel stadig huske, hvordan det kunne sitre i maven og underlivet, når man endelig var nået dertil. Og det er, fordi kysset ikke bare foregår i hjernen. Vi udskiller en masse oxytocin, endorfiner og flere andre slags stoffer, når vi kysser. Alt sammen ting, der går lige i hjernens lystcenter og derfra direkte i de nedre regioner.

Man kan sige, at øjnene er indgangen til sjælen, mens munden er indgangen til underlivet!

Det er så utrolig vigtigt, at vi bliver gode til at kysse. Især værdsætter kvinder, at en mand er en god kysser. Tænk bare på min barndomskæreste, der stadig husker det som årsag til vores brud - 20 år efter!

>> Se videoerne og læs guiden: Sådan bliver du en bedre kysser

Kys er uendeligt intimt

Kysset er en ufattelig vigtig del af vores seksualitet, vores kærlighed og intimitet. Er det f.eks. ikke tankevækkende, at prostituerede meget sjældent vil kysse? Det er trods alt for stor en overskridelse - men hun kan have sex i alle mulige (og umulige) stillinger med en hvilken som helst mand! Og inden for swingerklubmiljøet og besøgsvensforhold er det også almindelig kutyme, at man ikke må kysse. Gerne bolle - men igen: Kysset er for stor en overskridelse af vores intimsfære.

Så elsker man hinanden, vil sex uden kys blive meget mangelfuld. Faktisk kan man kysse sig så liderlig, at selve kysset bliver til sex. I ekstreme tilfælde kan man endda opnå orgasme alene ved at kysse.

Så glem som mand alt om, at kys bare er en slags knap, vi bliver nødt til at trykke på for at få sex. Den der med 3 små tantekys, tungen ind, køre en 6-8 gange, så trussen af og pikken ind - det holder virkelig ikke. Man misser fuldstændig pointen med kysset. Det er det, der skal gøre hende - og dig selv - endnu mere tændt, så sexakten bliver optimal.

>> Læs endnu mere om kys i bogen "Et kys er ikke bare et kys".

Kys uden blendertunge, tak!

Som mand er det vigtigt, at man i kysset lærer at være modtager. Kvinder bryder sig ikke om at få hele tungen stukket ind og så en gang blender. Den teknik kan du med stort held bruge, når du giver oralsex. Men ikke når du kysser. Her skal du tænke på kysset som kvindens mulighed for at penetrere dig. For vi mænd kan godt lide det modsatte!

Måske ikke ligefrem en blendertunge fra kvinden, men det er skønt at mærke hendes lille tunge presse sig ind i vores mund. Og på den måde bliver kysset en slags cirkulær oplevelse i sexlegen. Hun stikker tungen ind i dig - du stikker pikken ind i hende. En mand, der både vil penetrere med tungen i munden og kalorius i skeden - det bliver altså bare for meget for de fleste kvinder. Så lad endelig kvinden være den penetrerende i kysset.

Kys problemerne væk

Et parforhold eller en forelskelse kan faktisk vedligeholdes ved denne virkelig simple og lette øvelse. I skal kysse hinanden 10 minutter hver dag! Det vil holde gang i begge hjerners produktion af belønningsstoffer og gøre jer mere kælne, tændte og fokuserede på hinanden!

Sølle 10 minutter! Er det ikke for vildt?

>> Kom med til Jakob Olriks seneste foredrag "Kvinde, kend din mand". Det kommer hele landet rundt! Læs mere her

Her er et lille forslag til, hvordan man kan få de 10 minutter til at flyve af sted. I kan naturligvis selv variere, hvordan I vil gøre, så brug det som inspiration. Ligesom du som single måske kan få ideer til, hvordan du opnår optimal nydelse af kysset og endnu bedre tilfredsstiller den kvinde, du skal have sex med.

Det er en rigtig god ide, at du som mand tager fat bag kvindens nakke. Det kan hun godt lide. Det giver tryghed. Hun kan bedre slappe af og give sig hen. Nakken er meget følsom og fungerer også som en erogen zone for hende - en bonus i denne sammenhæng.

Hvis I eller du slavisk følger denne metode, kan det måske virke en smule anstrengt de første gange - men husk så på, at det er en øvelse, der skal gøre jeres kys og optakt til sex bedre. Hen ad vejen bliver det mere naturligt, og I vil sikkert slet ikke undvære det til sidst.

Start med at sidde, stå eller - måske bedst - ligge tæt ved siden af hinanden, mens I hele tiden har øjenkontakt. Skil læberne en smule ad, men uden at åbne mundene helt. Ryk derefter så tæt på hinanden, at læberne kun lige akkurat rører eller måske endda har en millimeter luft imellem. Her sidder I så bare og mærker hinandens nærvær.

Nu åbner I så munden lidt, og den ene af jer sætter overlæben over den andens og underlæben ind i munden på den anden, så I er flettet ind i et kys. Det her må I gerne bruge flere minutter på. For nu er det vigtigt, at I finder hinandens åndedræt. Måske kan I synkronisere det, så hun puster ud, når du trækker ind.
Det er en rigtig god måde at få startet træning af sit åndedræt på. Og åndedrættet er en meget vigtig del af god sex. Hvis I bliver gode til denne del, kan I opleve, at det bliver helt tranceagtigt. Et fantastisk input til jeres seksuelle kommunikation.

Så går I videre til små kys. Der må derefter nippes lidt i læberne, og kvinden kan begynde at stikke tungen ind i mandens mund.

Så er der freestyle. Nu må der kysses så vildt, inderligt og liderligt, I vil. Forestil jer, at jeres munde har en lille privat hippiedans, hvor alt er tilladt. Her kan man også kysse øjne, ører og den meget erogene nakke.
Slut af med at gøre alt i halvt tempo af, hvad I normalt ville gøre. Slowmotionkys. Bliv i de forskellige kys. Gør dem dobbelt så lange.

Hvis du/I ikke er vant til så meget kysseri, så spørg dig selv hvorfor. Får du normalt lidt klaustrofobi ud af nærheden? Keder det dig? Mærk så efter, hvordan det føles nu. Det er garanteret en ny oplevelse.
Det kan godt være, I ender med at være fuldstændig snasket ind i hinandens mundvand - men hvad gør det? Sex skal jo være vådt!

4 hurtige tips til kys

1. Værdsæt de mange belønnings- og lyststoffer, kysset udløser.
2. Lad kvinden styre 'penetreringen' - tungen i din mund!
3. Træn dit åndedræt - gerne sammen med din partner
4. Forlæng dine kys, så de varer det dobbelte af normalt.

Kærlig hilsen
Jakob

Artiklen indeholder affiliate links

Læs også