Det kan godt være, rynkerne er begyndt at vise sig. Men sexlivet kan faktisk blive bedre, når man er fyldt 40, siger en samlivsekspert.
Kærlighed og sex

Ja! Derfor bliver sexlivet bedre med alderen

15. februar 2017
af redaktionen
foto: Panthermedia
Det kan godt være, rynkerne er begyndt at vise sig. Men sexlivet kan faktisk blive bedre, når man er fyldt 40, siger en samlivsekspert.

Derfor bliver sexlivet bedre med alderen!

Bliver sex virkelig bedre, når man er fyldt 40? Ja, der kan være noget om det, siger samlivsekspert og psykolog Peder Kjøs til femina.

- Kvinder i 40’erne hviler ofte mere i sig selv, kender deres egen seksualitet bedre og bekymrer sig mindre om, at kroppen ikke passer perfekt ind i et umuligt ideal, siger han.

- Samtidig er de ofte i et solidt forhold med en partner, de kender godt.

Han mener at den voksne kvindes selvtillid og netop relationen til partneren har stor betydning for et sexliv med en opadgående kurve.

- Mange blomstrer op på det tidspunkt, ikke mindst fordi de ofte er færdige med at have små børn. Småbørnsperioden er sjældent lige med seksuel optur, siger Kjøs.

LÆS OGSÅ: Sådan kickstarter I sexlivet

Mindre stress = bedre sex

Faktisk er der fysiologisk set ikke noget, der tyder på, at sexlivet skulle blive bedre, når man er fyldt 40, siger han.

- Faktisk næsten tværtimod. Mange kvinder bliver for eksempel mindre våde, når de når den alder, og nogle oplever hormonelle ændringer, som ikke spiller positivt ind. Alligevel har de ofte bedre sex. Det skyldes, at de psykologiske og sociale faktorer har mere at sige.

Sexolog og seksualvaneforsker Bente Træen mener, at sexlysten hos kvinder er meget afhængig af, hvordan resten af forholdet fungerer.

- Om der er en lige fordeling af pligter, og om kvinder føler sig set. Det, at mange oplever, at sexlivet bliver bedre, når de bliver ældre, kan hænge sammen med, at livet er mindre stressende. Børnene vokser op og flytter hjemmefra, så man har mere tid og ro til sexlivet, siger hun.

Sig ja til sex – også når du ikke har lyst, siger en sexolog

En trussel

Tidligere var det langt fra normalt, at kvinder måtte føle lyst. De skulle helst være stille under dynerne, fortæller Peder Kjøs.

- Kvinders nydelse har altid været problematisk for mænd, som er optaget af, at de børn, de forsøger, skal være deres egne og ikke en anden mands. Lystne kvinder kan let komme til at kaste sig over en anden mand, hvis man ikke passer på, for kvinder er jo utilregnelige og har ingen selvkontrol.

- Sådan har man faktisk tænkt, og den holdning har man fortsat mange steder i verden. Her er det bedst, hvis kvinder slet ikke har lyster, men bare er optaget af at udfylde morrollen og skabe familielykke, siger han.

Parforholdets 5 farligste fælder

Når den unge kvindes seksualitet har været en trussel for mænd, tør vi slet ikke tænke på truslen fra den modne kvinde. Men i takt med ligestillingen har manden mistet ”overtaget”, mener Kjøs.

- Vi er blevet nødt til at forholde os til kvinders lyster. Og nu er vi kommet frem til, at det egentlig går vældig fint. Manden er frigjort fra byrden med at vogte ”sin” kvinde, så vi kan godt lide kvinder, som er kåde og villige. De er meget sjovere at have sex med end fortidens utilnærmelige dydsmønstre, siger Peder Kjøs i femina.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_5.png

Læs også