Alma
Kærlighed og sex

"I min vennegruppe er der næsten én for hver seksuel orientering. Og der er ikke noget, der er pinligt at dele"

31. januar 2024
Af Camilla Wass
Foto: Marie Hald
22-årige Alma Dalgas taler åbent med sine venner om sine seksuelle erfaringer og om den tvivl, hun lige nu mærker i forhold til sin egen seksualitet. Til gengæld kan hun godt blive blufærdig, når hun står i et soveværelse sammen med en sexpartner.

Jeg er ikke særlig blufærdig, når det handler om at tale om sex, og jeg er i et miljø, hvor vi deler vores seksuelle erfaringer og taler med hinanden om lyst, kinks, usikkerheder og alt muligt andet.

I min vennegruppe er der næsten én for hver seksuel orientering, og jeg føler ikke, der er noget, jeg ikke kan sige, eller noget, der er pinligt at dele.

22-årige Alma Dalgas har en særlig power i sit blik, mens hun taler. Hun har lige fået fri fra sit job som lærervikar på en skole, og hun har et par timers pause, inden hun skal møde ind på sit andet job som bartender på det københavnske spillested Pumpehuset.

Alma

Musik fylder meget i Almas liv, og ved siden af de to job går hun på et kursus for unge, der drømmer om en karriere i musikbranchen.

Hvor står du henne i dit liv, når det handler om sex?

– Lige nu står det rimelig stille for mig. Jeg har ikke haft sex i et stykke tid, og det handler om, at der er noget, jeg skal finde ud af med mig selv, fortæller Alma, mens vi drikker cappuccino på en café.

– Jeg har været single i knap et år, og på det seneste er jeg blevet i tvivl om min egen seksualitet. Jeg har altid datet mænd, og min sidste kæreste var også en fyr, men nu er jeg begyndt at tænke på, om jeg også er til andet end fyre.

– Jeg taler meget med mine queer-venner om det, og det er ikke sådan, at det går mig på. Jeg må jo bare prøve mig lidt frem, smiler Alma.

Hun tilføjer:

– Seksualitet er et kæmpe spektrum, og personligt tror jeg ikke på, at man kan være 100 procent til én ting. I hvert fald er jeg sikker på, at hvis jeg kom i morgen med en kvinde under armen og sagde: “Her er min kæreste” – ville mine venner sige: “Hej, hyggeligt at møde dig.”

Hvor meget fylder sex i din hverdag?

– Ikke så meget – men det fylder, når jeg er i byen og drikke øl. Hvem skal man score? griner Alma.

– Jeg har en høj libido, men samtidig kan jeg godt blive rigtig usikker, når jeg skal lægge an på nogen. Så selv om lysten er der, tager jeg alene hjem 9 ud af 10 gange, jeg går i byen. Den måde, jeg får sex på, er enten ved at blive scoret, eller ved, at der opstår noget med én, jeg kender i forvejen.

Kort om Alma

Alma Dalgas, 22 år, holder sabbatår mens hun arbejder som lærervikar, som bartender på musikstedet Pumpehuset og går på et kursusforløb for unge i musikbranchen.

Hun er en del af artikelserien "Let's talk about sex, Baby"

– Jeg har vildt svært ved at gå hen til én på en bar og sige: “Hey, du ser sød ud, må jeg få dit nummer?” – for tanken om, at jeg kan blive afvist, giver en kæmpe usikkerhed hos mig.

Kæmper med kropsidealer

Usikkerheden følger ofte med som blind passager ind i soveværelset, fortæller Alma.

 Jeg har helt klart bedst sex, når jeg har det godt med mig selv. 

– Jeg har altid sex med lyset slukket – også når jeg har en kæreste. Det handler om en usikkerhed omkring min krop. Jeg er ikke usikker på andre områder af mit liv, men jeg dealer rigtig meget med lavt selvværd og dårlige tanker, når det handler om min krop.

– Der er så mange kropsidealer: Du skal have en lille talje, men store hofter. Du skal have en stor numse, men tynde lår. Du skal have store bryster, men små brystvorter. Du skal være brun, men du må ikke være selvbruner-brun. Du må ikke have knopper på benene ...

alma

Alma kigger lidt opgivende ud i luften og siger:

– Jeg oplever, at rigtig mange unge kvinder dealer med de her krops-idealer, og at mange cis-mænd har en forventning om, at man skal se ud på en bestemt måde. Eller måske er det mit dårlige selvværd, der siger det til mig – måske er mændene i virkeligheden ligeglade, siger Alma med et lille smil.

– Jeg har helt klart bedst sex, når jeg har det godt med mig selv. Min usikkerhed kommer i bølger, og jeg har også tidspunkter, hvor jeg føler mig megalækker. Når jeg har drukket en halv flaske Chablis og har det for luksus, eller når jeg kigger mig i spejlet og tænker: “Du HAR den i dag”, bliver jeg også mere selvsikker.

– Jeg er rigtig god til at flirte med dem, jeg ikke er interesseret i. Men at flirte med dem, jeg ER interesseret i – den har jeg ikke knækket endnu.

Artiklen blev udgivet i femina uge 3, 2024.

Læs også