Anna_Mejlhede_brevkasse
Annas brevkasse

De burde ikke kende hinanden, men jeg tror, de har en affære

2. oktober 2023
Af Anna Mejlhede
Foto: Mew
"Tilfældigt har jeg nu for tredje gang set noget, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med." Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Hej Anna

Jeg har en hund, som jeg går lange ture med hver dag, og tilfældigt har jeg nu for tredje gang set noget, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med.

For enden af en skovsti, hvor der ligger en ikke særligt besøgt lille p-plads, har jeg ikke kunnet undgå at bemærke den samme bil holde tre forskellige dage med de samme to mennesker siddende på forsædet og kysse.

Jeg kender dem begge. Også deres respektive partnere. De to har intet med hinanden at gøre, der kan forklare situationen som andet end ”en affære” eller i hvert fald starten på én.

Skal jeg gå til min venindes mand, som er den ene, og sige, at jeg er nødt til at fortælle min veninde, hvad jeg har set?

Eller skal jeg gå til min anden veninde, som var den anden i bilen, og sige til hende, at hun skal stoppe det, hun har gang i? Jeg kan ikke holde ud ikke at gøre noget.

Venlig hilsen

Sanne

Kære Sanne

Det er altid en speget sag at blande sig i, hvad andre gør i og med deres parforhold. Ingen udenforstående ved nemlig nøjagtigt, hvad der foregår i andre menneskers samliv.

Men når det er sagt, kan jeg sagtens følge dig i, at din viden her bliver umulig at pakke af vejen og kvæle i glemsel.

At gå til manden, du så i bilen og true med at afsløre hans affære overfor hans kone (din veninde), tror jeg ikke, er nogen god idé.

Heller ikke selv om du ville gøre det af respekt for hende og den tillid, der er imellem jer. Desuden skal du bestemt ikke regne med, at din veninde ligefrem vil takke dig, for det er altid svært at høre noget, man bliver rigtig ked af.

Derfor sker det ikke sjældent, at vi ”skyder budbringeren” frem for den, der i virkeligheden har gjort os ondt.

Tag i stedet fat i din anden veninde, som jo selv sad i bilen. Spørg hende, hvad der sker i hendes liv for tiden og fortæl lige ud, at du har set hende ude i skoven.

Fortæl, at du føler dig sat i noget af en klemme med din viden, fordi du også er veninde med ægtefællen til den mand, hun har indledt en affære med.

Når du taler med din veninde, så husk lige at du ikke har nogen som helst beføjelser til at bestemme, hvad hun skal eller ikke skal.

Hvis du går lige så hårdt til stålet, som du skriver her, risikerer du, at hun klapper i som en østers og nægter at drøfte sit privatliv med dig nogensinde igen.

Hold i stedet dine ører og dit sind åbent og lyt uden at smække meget bombastiske holdninger i hovedet på hende. De vil alligevel prelle af.

Det er svært at vurdere, hvorvidt alting nødvendigvis altid skal frem i lyset. I en fejlfri verden var et kærlighedsforhold helt gennemskueligt, aldeles bundærligt, respektfuldt og ubegrænset kærligt.

Men den verden befinder vi os ikke i. Det meste af tiden er vi derimod henvist til at leve side om side med hinanden i en noget mere grumset og af og til også ret forvirrende virkelighed.

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også