https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-39-sextrick-p.jpg
Kærlighed og sex

Her er sextricket der får dig til at se 7 år yngre ud

24. september 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk
Foto: Shutterstock - Kilde: Daily Mail
Er man i et parforhold med masser af sex, er der formentlig god grund til at glæde sig, når man kigger i spejlet.

Forskning viser nemlig, at det at have sex regelmæssigt får os til at se yngre ud. Faktisk kan midaldrende mænd og kvinder med et aktivt sexliv se mellem fem-syv år yngre ud, end de i virkeligheden er.

David Weeks, der tidligere har været leder af psykologi ved Royal Edinburgh Hospital og som netop har holdt oplæg ved British Psychological Society, har brugt et årti på at udspørge mænd og kvinder i alle aldre om deres sexvaner, skriver Dailymail.co.uk.

> Derfor er det en god ide at dyrke sex om morgenen

Tre gange om ugen er tricket

Han konkluderede, at de personer i 40-50 års alderen, der så yngre ud end deres egentlige alder, gennemsnitligt havde 50 pct. mere sex end resten af gruppen. De havde nemlig sex tre gange om ugen, mens de andre kun havde sex to gange om ugen.

- Stereotypen på ældre personer er, at når de går på pension, så stopper de med at have sex. Men det passer ikke. Seksuel tilfredsstillelse spiller en vigtig rolle i forhold til livskvalitet, og det rangerer mindst ligeså højt som spirituelle eller religiøse forhold. Så mere positiv fokus på moden sex burde blive prioriteret, siger David Weeks og fortsætter:

- Sex er ikke et privilegium for de unge mennesker, og det burde det heller ikke være.

> Bliv inspireret til flere sexstillinger i galleriet her

Sundt at dyrke sex

David Weeks peger på, at sex er med til at udløse endorfiner, som er et slags lykkehormon, i kroppen. Det medvirker, at man har færre smerter, det mindsker angsten, og det gør det også lettere at falde i søvn.

Ligeledes er sex med til at booste blodcirkulationen, som giver et sundt hjerte og en pænere hud. Der frigives også væksthormon, hvilket holder huden elastisk og mindsker de fine linjer i huden.

- Mit budskab er bare, at sex er sundt, slår David Weeks fast.

Læs også