Er din mand faldet af på den på lagnerne, og har han svært ved at holde begejstringen? Så kan det være et bestemt hormon, der har skylden i den dalende sexlyst.
Kærlighed og sex

Her er grunden til mænds dalende sexlyst

2. januar 2014
af LISBETH MADSEN, NEWSDESK, ALLER MEDIA
foto: Shutterstock
Er din mand faldet af på den på lagnerne, og har han svært ved at holde begejstringen? Så kan det være et bestemt hormon, der har skylden i den dalende sexlyst.

Dét har betydning for mænds dalende sexlyst!

Ny forskning peger på, at hormonet, prolaktin, som man normalt forbinder med kvinders mælkeproduktion, har en betydning, for hvor stor mænds sexlyst er, og hvor meget de får ud af sex og orgasmer. Det skriver LiveScience.com.

I undersøgelsen, der netop blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine, undersøgte forskerholdet 3000 mænd i alderen 40-79, og de målte bl.a. deres niveau af flere hormoner, kolesterol, blodsukker og deres BMI.

Læs også: Sandheden om kvinders sexlyst

> Tjek her, hvilken pnis størrelse der er normal

Ringe glæde af orgasmen

Det viste sig, at et lavt niveau hos mændene af hormonet prolaktin var forbundet med et væsentlig forringet sexliv samt visse psykiske problemer. Det var bl.a. mændenes evne til at præstere i sengen, men i høj grad også deres fornøjelse ved at opnå en orgasme, der blev påvirket negativt.

Ifølge forskerholdet er viden omkring, hvilken betydning prolaktin har i kroppen for andre end de nybagte mødre, ret begrænset. Dog producerer vi alle lidt af hormonet, også mænd og ikke-gravide kvinder.

> Galleri: 15 Sexstillinger der virker

Også i dårlig form

De mænd, der havde lave niveauer af prolaktin i kroppen, var også mere tilbøjelige til at have et højere BMI og højere blodsukkerniveau samt at have et lavere fysisk aktivtetsniveau, men forskerne kender på baggrund af undersøgelsen ikke til årsag-effekt.

Det er desuden ikke fastslået på baggrund af forskningen, hvad man umiddelbart kan gøre ved mænds faldende prolaktinniveau, men en tidligere undersøgelse på rotter bakker resultatet op, forklarer forskerholdet.

Da rotterne fik tilført stoffer, der øgede mængden af prolaktin i dem, så blev de kort efter meget mere seksuelt aktive.

Læs også