Lyst til mere lyst? Det handler om selv at gå på jagt efter lysten
Kærlighed og sex

Har du lyst til mere lyst?

5. januar 2011
af Mikkel Ais Andersen
Foto: iStockphoto
Det er oftest lysten, der styrer, hvornår vi dyrker sex. Men når lysten simpelt hen ikke melder sig, handler det om ikke at kaste håndklædet i ringen og give fortabt. Det handler om selv at gå på jagt efter lysten. Hvordan du gør dét, giver sexolog Cecilie Lolk Tommerup inspiration til her
Lyst til mere

Cecilie Lolk Tommerups bog
"Lyst til mere lyst" (Nyt Nordisk
Forlag) koster 298 kr. Foruden
guider og tips indeholder den
også 12 erotiske historier,
som Cecilie Lolk har skrevet.
Desuden hører der cd med til bogen.
Alex Nyborg Madsen har indtalt
historierne

Lyst til mere lyst

Lyst til mere lyst. Dét er nøjagtig, hvad mange danske kvinder efterspørger, fortæller sexolog Cecilie Lolk Tommerup. Gang på gang bliver hun spurgt om, hvor man kan finde inspiration til sit sexliv og få mere lyst.

- Tendensen er, at kvinder føler, at de har lyst til at få mere lyst. Problemet er imidlertid, at mange af de bøger, der eksisterer på markedet, er guidebøger og fokuserer på, hvordan man skal gøre. De sigter tit over læseren, siger Cecilie Lolk.

Kvinde, kend din krop
Cecilie Lolk mener, det hele starter med, at man skal lære sig selv bedre at kende som kvinde. - I bogen er der så et afsnit om solosex, hvor man kan læse om, hvordan fire forskellige kvinder onanerer på forskellige måder. På den måde lærer man, at det er o.k., en kvinde får orgasmer på sin helt egen måde.

Kig hinanden i øjnene
I det hele taget er det alfa omega, at man deler sine følelser under sex og ikke gør det til noget opstyltet og mekanisk, så man eksempelvis slet ikke få snakket sammen eller har anden kontakt.

- Vil du krydre sit sexliv, kan du starte med at have øjenkontakt med din partner under samlejet. Det lyder ikke af særlig meget, men langt de fleste kigger slet ikke hinanden i øjnene, mens de dyrker sex. Det kan virke grænseoverskridende at holde øjenkontakten, men det gør samlejet langt mere intimt, siger Cecilie Lolk.

Snak sammen
Sexologen understreger, hvordan du generelt kan skrue præstationen på lagnerne op ved hele tiden at kommunikere og være ærlige; både over for hinanden og sig selv. - Sig til ham, hvad du har lyst til. Manden har tit en forestilling om, at hun vil have en præmietyr, der bare pumper af sted, mens det måske sommetider er det modsatte, man har behov for.

Sex er ikke højtideligt
Lad være med at tænke på, om du kan se dine hofter, som du måske synes er lidt for brede, og giv dig i stedet helt hen i samlejet. Det vil han også tænde helt vildt på. Cecilie Lolks sidste råd, som dog også er et af de allervigtigste, går ud på, at det skal være sjovt at dyrke sex. Det ødelægger ikke stemningen, hvis man griner. Så lad være med at tage det så højtideligt.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/6cf9d077cc8c466d93952a72a3d1ea3c.jpg

Flere
partnere
giver bedre sex

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3445cf2e6bf24c9392e57eae7dc5b437.jpg

6 tips til at få
mere sex i
hverdagen

Læs også