V..så er du ikke alene. Hver tredje dansker vil hellere undvære intimkontakt i tre måneder end at undvære deres smartphone. Foretrækker du også mobilen frem for sex?
Kærlighed og sex

Foretrækker du mobilen frem for sex?

2. juni 2015
af Nadia Laas Hansen
..så er du ikke alene. Hver tredje dansker vil hellere undvære intimkontakt i tre måneder end at undvære deres smartphone. Foretrækker du også mobilen frem for sex?

Ny undersøgelse: Vi vælger mobilen frem for sex

Den ligger ved siden af os, når vi sover. Den hjælper os med at finde vej. Og den husker os på vigtige aftaler. Smartphonen er blevet en vigtig del af vores hverdag, og for mange endda den vigtigste partner i hverdagen.

En undersøgelse foretaget af analysebureauet Cint på vegne af Samsung viser nemlig, at mange danskere vil vælge telefonen frem for intimkontakt.

Til spørgsmålet om, hvorvidt de helst vil undvære intimkontakt eller deres smartphone i en periode på tre måneder, svarer næsten hver tredje dansker (29 %), at de hellere vil undvære intimkontakt.

Læs også: Tantra sex for begyndere: Sådan kommer du igang

Kvinder og mænd bruger telefonen forskelligt

Undersøgelsen viser også, at mænd og kvinder ikke har helt samme tilgang til, hvornår det er i orden at tage sin telefon frem. Generelt synes danske kvinder nemlig, at det er mere uhøfligt at bruge sin smartphone i sociale sammenhænge end mændene gør. 80 % af de adspurgte kvinder synes eksempelvis, at det er uhøfligt at hive telefonen frem under en date, hvorimod ti procent færre, altså 70 % af mændene, synes det samme.

Psykolog og parterapeut, Sanne Linke Møller, fortæller, at alt afhængig af hvordan man bruger sin smartphone, kan den have enten en positiv eller en negativ effekt på parforholdet.

Læs også: Hot sex hele ugen: Følg denne 7 dages plan, som sender dig i himlen

”En af de største grunde til, at par glider fra hinanden er manglende kontakt. Her er en smartphone jo et oplagt værktøj i dagligdagen. Det er let at sende en hurtig sms, mens man er på arbejde, og på den måde vise sin kæreste, at man tænker på ham eller hende. Når man så mødes med sin partner, er det til gengæld vigtigt, at huske at lægge telefonen væk,” forklarer Sanne Linke Møller.

Når det kommer til, hvor vigtig telefonen er, er de to køn heller ikke helt enige. Tre ud af fire kvinder (75 %) i Samsungs undersøgelse svarer således at de ville føle panik hvis de mistede telefonen. Her er mændene lidt mere afslappede. 59 % af de adspurgte mænd mener, at de ville føle panik hvis telefonen gik hen og forsvandt.

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_0.jpg

Læs også