Hver anden kvinde har erotisk legetøj gemt i skuffen i natbordet.
Kærlighed og sex

Erotisk legetøj er helt ok

4. marts 2011
af Lisbeth Madsen
Foto: All Over Press
Hver anden kvinde har erotisk legetøj gemt i skuffen i natbordet.

Vær med på moden og invester i erotisk legetøj

Hvis du vil være med på sidste skrig inden for selvforkælelse, så skal du ofre penge på lækkert erotisk legetøj.

Tiden, hvor alt hvad der havde med udstyr til at krydre sexlivet med blev betragtet som ret ekstremt, er helt forbi. Erotisk legetøj er blevet allemandseje, og vi køber det som aldrig før. Fokus ligger på, at det skal være lækkert og eksklusivt. Det fortæller chefredaktør for Tidens Kvinder, Lene Byriel.

Erotisk legetøj i primetime
Lene Byriel viste i Go' Morgen Danmark på TV2 nogle af de mest populære stykker erotisk legetøj frem i anledningen af denne weekends sexmesse i Valby Hallen. Det var aldrig kommet på tale for få år siden.

- Det er blevet væsentligt mere accepteret. For bare to år siden var det helt utænkeligt, at den slags kunne være blevet vist frem i morgen-tv. Finanskrisen har slet ikke påvirket salget af erotisk legetøj negativ, tværtimod. Vi oplever kun, at salget stiger og stiger. I dag er det ca. hver anden kvinde, der ejer et stykke erotisk legetøj, siger hun.

Vi vil have det medierne viser
Medierne har ifølge chefredaktøren været med til at gøre legetøjet alment accepteret.

- Det bliver italesat meget mere i medierne end tidligere, og det er med til at øge populariteten og accepten. Fx havde den danske tv-serie "Lærkevej" et æg med, som efterfølgende blev ryddet fra vores hylder. Men egentlig var det "Sex and the City", der startede et boom i salget, da den serie præsenterede erotisk legetøj, siger Lene Byriel.

Villige til at betale prisen
Det er imidlertid ikke hvad som helst, der ryger ned i natskuffen. Lene Byriel siger, at kvinder er meget undersøgende, inden de træffer deres valg og villige til at betale mange penge.

- Man kan sagtens tale om mode inden for erotisk legetøj. Tidligere skulle det ligne den ægte vare og være en slags attrap af det mandlige kønsorgan. Men det er slut nu. I stedet skal det være smart og lækkert designede figurer i eksklusive materialer, der føles lækkert. Og der findes legetøj med alt fra similisten til guld-look. Og figurer formet som både delfiner og muldvarper, siger hun og fortæller videre, at prisen stiger med kvaliteten:

- Legetøjet er også blevet dyrere, men især kvinder er villige til at betale mellem 500-1500 kr. for gode produkter. De er både opmærksomme på kvalitet, produktionsforhold og miljørigtige stoffer. Indpakningen skal også gerne være eksklusiv som fx sorte æsker med silkefor.

Vi brander os med legetøjet
For de mest frimodige bliver legetøjet ikke gemt godt og grundigt væk, men i stedet vist frem til veninderne, siger Lene Byriel.

- Det betyder også noget at kunne vise lækre produkter frem til veninderne. Man viser, at man sætter fokus på sine egne behov, og ikke er bange for at forkæle sig selv. Det er en ny måde at brande sig på i stedet for blot med en lækker taske, siger hun.

Pusser, nullergøj og skattebasse - pas på med kælenavne til kæresten. Det slår sexlivet ihjel

Læs også: Vi tester erotisk legetøj

Hvilket sexlegetøj skal du kaste dig ud i?

Hvilket sexlegetøj skal du kaste dig ud i?

Læs også