klitoris
Kærlighed og sex

Det skal du vide om din klitoris

21. september 2016
af Margrethe Vadmand
Foto: Pantherstock
Klitoris er det eneste organ, der udelukkende er beregnet til nydelse – og en uundværlig del af god sex for en kvinde. Men hvor meget ved du egentlig om den lille nydelsestap?

Din klitoris er 7-12 cm lang

Når du tænker på din klitoris, tænker du måske kun på den lille ærteformede knap, hovedet, der gemmer sig bag klitoris-forhuden. Klitorisskaftet strækker sig 10-12 cm ind i skeden og deler sig i to ”ben”, som ligger på hver side af skeden, langs urinrøret, blæren og livmodervæggen. Størrelsen på klitorishovedet varierer fra kvinde til kvinde – alt fra mindre end et knappenålshoved til større end en fingerspids. Der er ingen sammenhæng mellem klitorishovedets størrelse og kvindes alder, vægt eller højde.

Kvinder får også erektion

De er blot mindre end mænds. Ligesom penis er klitoris bygget op af svulmelegemer, der fyldes med blod og får den til at udvide sig, når du bliver seksuelt ophidset.

Din klitoris har en masse nerveender

Din klitoris er centrum for nydelse. Den har omkring 8.000 nerveender, hvilket er to til tre gange mere end det langt større penishoved. Og måske grunden til, at nogle mænd ikke helt forstår, hvor blide de skal være ved den. Kilde: Wikipedia og Women’s Health Magazine LÆS OGSÅ: Kvinde, kend din klitoris LÆS OGSÅ: 7 former for orgasme du kan opnå, hvis du øver dig

Læs også