https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2012-15-skaldede-maend-p.jpg
Kærlighed og sex

Derfor er "skaldepander" sexede

9. april 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Kilde: Social Psychological and Personality Science journal - Foto: shutterstock
Godt nyt til mænd med vigende hårgrænser; skaldede mænd bliver nemlig af mange kvinder opfattet som sexede og ressourcefulde.

Så meget som hver anden mand herhjemme oplever, i et eller andet omfang, at hårgrænsen viger og bliver tyndere over tid. Så sandsynligheden for at du enten selv - eller en du kender - er plaget af hårtab, er ganske stor. Derfor er det også godt nyt for mange mænd, at det faktisk slet ikke ser ud som om, at skaldethed virker afskrækkende på kvinderne - måske endda tværtimod!

Se top 10 over hvad det værste, du kan byde dit forhold er

Skaldede mænd er de bedste

Et amerikansk universitetsstudium fra Wharton Business School har nemlig påvist, at kvinder generelt tillægger mænd helt uden hår på hovedet flere positive egenskaber end andre mænd. Albert Mannes, der er forskeren bag undersøgelsen, lod testpersoner se på en række billeder af mænd, hvis hår var blevet fjernet digitalt. Testen viste, at skaldede mænd blev opfattet som mere dominerende, højere og stærkere end når de havde deres normale frisure. Tillige opfattede testpersonerne de skaldede mænd som mere magtfulde og som bedre ledermateriale.

Skaldede mænd er hypermaskuline

Forskerne mener, at mænd med glatbarberede hoveder opleves som mere magtfulde end behårede, fordi et skaldet hoved er forbundet med det hypermaskuline udtryk - akkurat som man for eksempel kender det fra soldater, atleter og actionhelte som Vin Diesel og Bruce Willis.

Det fortæller dine Facebook "Likes" om din intelligens - tag testen

Pletskaldethed - nej tak!

Det er dog ikke lige meget, hvordan den tynde manke styles, for der er en verden til forskel på at være helt og delvist skaldet. Således viste studiet, at testpersonerne vurderede pletskaldethed, som for eksempel måne, som langt mindre attraktivt end at være helt skaldet. For mens det helt skaldede look opfattes særdeles positivt, blev mænd med pletskaldethed opfattet som meget lidt attraktive, ældre og svagere end deres skaldede pendanter. Så et godt råd for mænd med tyndt hår, der gerne vil fremstå potente og stærke, må være at barbere det hele af.

Udgangspunkt i egne erfaringer

Albert Mannes fortæller, at da han i 30 års alderen begyndte at miste håret, oplevede han en markant ændring i den måde, hvorpå hans omverden så ham. Han oplevede simpelthen, at folk udviste mere respekt for ham, og det han sagde, og det var på den baggrund, at han blev interesseret i at undersøge, hvordan det nu kunne være.

Læs også