https://imgix.femina.dk/media/046f858452624ee4896c050e08a7a95d.jpg
Kærlighed og sex

De 9 utroskabstyper

4. juli 2012
af Redaktionen
Har du selv været utro - eller oplevet en partner være det? Se de forskellige typer her

Har du selv været utro, eller har du taget din partner i ugerningen? Uanset hvem

Find frem til utroskabstypen blandt de ni, som parforholdseksperter Allan og Barbara Pease har regnet sig frem til:


Den første utroskabstype : Har jeg stadig markedsværdi?

Du føler simpelthen, at din partner har mistet interessen. Måske er det efter mange års ægteskab, eller måske blev du gift ung og føler ikke, at du har erfaring nok med mænd. Du får ikke den opmærksomhed, som du har brug for. Det går ud over dit selvværd. Derfor har du behov for at komme "ud på markedet". For er du stadig tiltrækkende over for det modsatte køn? Og hvis du ikke lider af uoprettelig dårlig samvittighed, så begynder det sikkert også at gå bedre i parforholdet igen.

Den anden utroskabstype : Midtvejskrisen

Du er gået i panik, og der skal bare ske noget i dit liv. Derfor vælger du at være utro. Tingene har gået sin samme gang i mange år, og du kan lige pludselig slet ikke se nogen mening med det hele. Var det virkelig det? Var der ikke mere i livet? Du springer hovedkulds ud i affæren, fordi du ikke kan se nogen anden løsning. Men i virkeligheden skal du nok nærmere kigge lidt på, hvorfor du er så angst for at blive gammel. Er der ikke stadig mål, der skal nås, og ting du kan udrette? Affæren bliver et plaster på såret, men problemerne bliver bestemt ikke løst.

Læs også : Utroskab er helt naturligt

Om eksperterne

Allan og Barbara Pease er internationalt anerkendte parforholdseksperter. de har sammen skrevet bøgerne "Kropssprog" og "Hvorfor mænd vil have sex og kvinder har brug for kærlighed"

Den tredje utroskabstype : Sammenligningen

Denne type affære sker oftest hos nygifte eller i nyere parforhold. Du er rent ud sagt i tvivl, om du har truffet det rigtige valg, og du er utro, fordi du har brug for noget at sammenligne med. Vi har jo hele verden at vælge imellem, når vi vælger partner, og derfor kan tvivlen sætte ind. Brug dette fejltrin til at tænke over, HVAD det egentlig er, du er utilfreds med. Det behøver man jo egentlig ikke en affære til. Men hvis du fi nder frem til det, du har brug for, så skynd dig ud af affæren og kom videre i dit "rigtige liv".


Den fjerde utroskabstype : Tidsbomben

Du er træt af dit forhold, men har simpelthen ikke modet til at håndtere problemerne, og derfor tager du kujon-vejen og har en affære. Du gør alt for at efterlade spor, så din partner skal opdage affæren. På den måde håber du, at I kan få talt om problemerne, når bomben sprænger, og din partner opdager din ugerning. Men i virkeligheden ville det være meget mindre smertefuldt at få talt om problemerne uden at gøre brug af denne utroskabs-tidsbombe.

Den femte utroskabstype : Hævnen

Din partner har været dig utro, så derfor skal du have hævn. Han skal føle på egen krop, hvordan det er at blive bedraget. Derfor er det på ingen måde ud af lyst, du har denne affære. Det er rent i trods. Denne type affære er en yderst selvdestruktiv handling, og du får det meget skidt bagefter. Men mind dig selv om, at du har denne affære på grund af hævn og bliv ikke forelsket i din elsker. I stedet skal du søge hjælp til at komme over din vrede.


Læs også : 9 grunde til at vi er utro

Den sjette utroskabstype : Trøsten

Du ved, det er denne form for utroskab, der er gældende, når du bruger mere tid på at tale med din elsker end at have sex med ham. Han bliver den, du kan betro dig til, og den der forstår dig. Sex er nærmest som en sidegevinst i denne form for affære. Du føler dig forstået på en måde, som din partner bare ikke forstår dig. Men hvorfor er det, at du har behov for denne trøst? Drop affæren og se hellere på, hvad du mangler i dit parforhold.

Den syvende utroskabstype : Opgraderingen

Måske har du tabt dig eller fået et nyt job. I hvert fald er din markedsværdi pludselig røget i vejret, og du synes ligesom ikke, at din partner kan følge med. Derfor føler du, at det er tid til en opgradering, og du fi nder en mand, der er mere på dit niveau. Men i stedet skulle du nok tage en snak med din partner. Du kan i hvert fald ende med at betale en meget dyr pris, når dit forhold nok trænger til lidt renovation.


Den ottende utroskabstype : "Jeg er ikke tilfredsstillet hjemme"

Din partner nægter at opfylde de behov, som du udtrykker over for ham - det kan være både følelsesmæssigt og seksuelt. Så du satser hele forholdet ved at få dine behov tilfredsstillet ude i byen. Det ville nok være en god idé at tale med en sexolog i stedet. Men måske er dit behov så altoverskyggende, at du bliver nødt til at gøre det forbi med din partner.


Den niende utroskabstype : Den impulsive

Ifølge Allan og Barbara Pease kan ALLE potentielt være utro. På det rigtige tidspunkt og under de rigtige omstændigheder kan alle falde i. I den impulsive form for utroskab, så ved du faktisk ikke, hvordan eller hvorfor affæren startede - men hold op, hvor føles det rart. Den impulsive affære opstår, fordi der er noget galt med dit forhold, men du har fornægtet det indtil nu. Så brug affæren til at finde ud af, hvad det er, der er galt.


Læs også : Er det i orden at smugkigge i hans mobil og email?

Læs også