https://imgix.femina.dk/media/245b01519ad64392bd51df6d2f32f1af.jpg
Selvudvikling

Er det i orden at smugkigge i hans mobil og email?

17. april 2012
af Lizl Rand
Chicalogic laver undersøgelse om hvordan bla jealousy ofte er grunden til at man føler sig tvunget til at kigge i hans mobil eller email - men er det i orden?

Teknologi - sitet for kvinder, www.Chicalogic.dk, er i færd med at undersøge hvor mange der tjekker deres partners mobil og email i det skjulte, og hvordan moralen omkring et så ømtåleligt emne er. For mange spiller det ikke en rolle at det er ulovligt at snage, og dermed strafbart.
Kira Eggers, redaktør på Chicalogic, er af den opfattelse af mange gør det, men få vil indrømme det, derfor har Chicalogic lavet en anonym undersøgelse, der gerne skulle give svar på nogle spørgsmål.

"Jeg har haft denne samtale med mine venner, både mænd som kvinder mange gange. Og der er sjældent en gråzone. Enten synes de det er i orden og har måske selv gjort det eller også synes de bare slet ikke det er i orden. Nu giver vi så folk chancen for at svare anonymt på vores undersøgelse, da vi gerne vil høre hvad de forskellige mener om at smugkigge. Både dem der er for og dem der er i mod.

Jeg har selv gjort det, og jeg er ikke stolt af det. Bestemt ikke. Det brød tilliden, men efter min mening, var den allerede brudt da han valgte at se op til flere bag min ryg og løj om det. Min mavefornemmelse sagde noget andet og jeg fik ret. Ikke kun ret, men også ro i sjælen til at komme videre med mit liv uden ham. De minutter han spildte af mit liv for en selvoptaget livsstil får jeg aldrig igen. Han ved jeg gjorde det og korrekt, forholdet sluttede. Med god grund. Sjovt nok, var det ham, der ville have mig tilbage efter det.
Ikke omvendt. Jeg har ikke lyst til at gøre det igen, og håber aldrig jeg kommer helt derud," siger Kira Eggers.

Hvad mener du? Er det i orden at smugkigge i andres ting? Har du gjort det og fandt du hvad du søgte? Hvorfor synes du ikke det er i orden?
Du kan deltage anonymt i undersøgelsen ved at klikke her.

Læs også: Lær at takle konflikter
Læs også: Bryd ud af din rolle

Svar fra Q's brevkasse, Lizl Rand:

Det er ulovligt
Det kan være svært at vide hvad der er op og ned. Om jalousi, angst etc. - der er så stærke følelser og som kan ramme os alle ind imellem - måske spiller dig et puds. Måske tanker om utroskab er nogle, som du selv har? Nogle fantasiser som du så overfører på din mand/kone? Nogle gange kan vores tanker blive selvforstærkende og vi kan næste tænke os til noget, at det føles virkeligt.
Jeg synes man skal tale med sin kæreste/mand/kone. Fortæl vedkommende hvordan du har det. Han/hun har sikkert også kunnet mærke noget på dig. Og så skal du IKKE tjekke din partners mobil eller pc. For det MÅ MAN IKKE!

Det er tillidsbrud og faktisk også ULOVLIGT at læse andres sms'er, e-mails - det kan straffes med bøde, da det ligger under Grundlovens §72, der omhandler brevhemmelighed og som fortæller, at man ikke må åbne andres breve eller meddelelser (sms'er, mails m.m.) uden at have fået lov/fuldmagt.
Jeg erkender, at det kan være fristende og måske også nødvendigt. En af mine meget tætte venner har faktisk opdaget sin kones utroskab ved at læse i hendes sms'er og mails. Efter mange års ægteskab er de nu blevet skilt. Øv! Til hans forsvar skal siges, at han havde spurgt hende mange gange - hvor hun benægtede. Men altså. TAL SAMMEN. Og lad den andens mobil og pc i fred.
Kh Lizl

Læs også