https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/januar/tinder-p.jpg
Kærlighed og sex

Dating-app hitter

27. januar 2014
af Gitte Holm - Shutterstock
Tinder er det nye sort, uanset om man er på jagt efter den eneste ene eller blot et kort, frækt bekendtskab. Læs mere om den nye dating app op opret din profil idag.

Konceptet er simpelt. Du downloader app'en og via dine informationer fra Facebook oprettes din profil, som består af op til seks profilbilleder og din alder samt en kort tekst, såfremt du ønsker det. Telefonens GPS registrerer hvor du befinder dig, og du kan således søge på mænd eller kvinder inden for en bestemt radius af hvor du befinder dig.

> Sådan får du succes som netdater - 5 punkter der gør dig uimodståelig

App'en er enkel, gratis og nem at bruge. Når du støder på en kandidat, som du synes om, kan du vælge at "like" ham eller hende. Er du ikke interesseret, bladrer du blot til venstre, hvilket betyder "nej tak". Sexolog og parterapeut Katrine Berling har blandt de mange danskere også set sig varm på app'en.

- Det er nemt at bruge Tinder og så er det for alle. Det er ikke kun for eliten eller dem, der bare har lyst til at score her og nu. Fordi app'en appellerer til alle, får man også en meget større brugerflade og dermed er der også større chance for at møde det perfekte match, siger Katrine Berling.

Match ud fra første indskydelse

Det er vitterligt ikke mange informationer man får om ham eller hende man finder på Tinder, og et match er derfor baseret på meget få kriterier. Til gengæld skal du ikke være nervøs for at erklære din interesse for et andet menneske, for vedkommende bliver kun informeret om det, såfremt han eller hun selv har "liket" dig. Men enkeltheden kan være det, der er selve succeskriteriet, mener Katrine Berling.

- På almindelige datingsites skal du ofte forholde dig til en hel masse ting, herunder lange profiltekster, hvor folk bor, hvad de arbejder med, osv. Her er det den første indskydelse der tæller. Op til seks billeder samt personens alder er i de fleste tilfælde det, du har at gå ud fra, og det kan føre til mange uventede møder mellem mennesker, siger Katrine Berling.

> Her er opskriften på den perfekte første date

Vær specifik

Skulle man nævne en problematik med Tinder må det være, at folk har forskellige motiver for at befinde sig i dette forum. Nogle mennesker er måske bare på besøg i byen og søger en middagsaftale eller lidt sjov, mens andre har mere seriøse motiver for øje.

- Du kan få lige det du vil have, på Tinder. Men det er vigtigt, at du er specifik omkring hvad du søger, så du hverken spilder din eller den andens tid, siger Katrine Berling.

> Har du sexappeal? - Få svaret her

Læs også