Vild Kærlighed
Vild Kærlighed

Bliver vi bedre til at date, når vi dropper Tinder og tager ud på en tømmerflåde? Nej. Vi er stadig nogle røvhuller

9. maj 2022
af Signe Bertram
Foto: Story Productions
Der blev fældet mange tårer og gjort mange tarvelige ting i ”Vild Kærlighed”. Her er fem spørgsmål, vi må stille os selv efter endnu et mislykket datingeksperiment.

Lad mig starte med at slå én ting fast: Jeg elsker datingprogrammer.

Det er bare betryggende at se på andre, som også synes, at dating er lidt bøvlet. Og det er fantastisk, når nogen faktisk lykkes med at finde kærligheden med et kamerahold i nakken.

Derfor har jeg selvfølgelig fulgt spændt med i DR’s nyeste dating-satsning ”Vild Kærlighed”, som følger fem par, der dater på hver deres tømmerflåde i Sverige.

Undervejs fik jeg dog en ubehagelig fornemmelse i maven. Det slog mig, at der godt nok er mange, der græder i det program, faktisk hele fire ud af de fem kvindelige deltagere. Hvorfor bliver så mange så kede af det?

Programmet slår sig netop op på at være en slags Tinder-fri zone, hvor deltagerne lægger de dårlige manérer fra sig. Ingen hurtige knald med efterfølgende ghosting og ingen kaffedates, hvor man dømmer hinanden på et splitsekund.

Bare ti dage på en tømmerflåde, hvor parrene har god tid til at lære hinanden at kende, imens de samarbejder om at styre udenom bæverdæmninger og de frygtede sandbanker. Troede de.

For programmet viser hurtigt sit sande ansigt: Paradise Hotel forklædt som Alene i Vildmarken. Man skal simpelthen spille spillet for at overleve på de svenske floder.

Alle parrene mødes nemlig også med hinanden om aftenen til glamping-overnatning med lejrbål og øl. Her kan følelser opstå på kryds og tværs, og sandheder kommer på bordet, når promillen stiger - og ja, så dukker de gode gamle datingvaner og røvhulsopførslen også hurtigt op.

Allerede nu søger DR deltagere til sæson to – og jeg håber ikke, at der bliver fældet lige så mange tårer i næste omgang. Derfor har jeg samlet fem spørgsmål, som vi alle bør stille os selv efter første runde af ”Vild Kærlighed”.

1. Må man sige til nogen på første date, at de har en ´stor og blød røv´?

Matchet Andreas og Malene kom flyvende fra start. Spirituelle Malene havde set i en drøm, at der ville være en som hed Andreas, og at han var fra Fyn. Bingo, der stod Andreas, og de var begge meget begejstrede.

Andreas og Malene
Andreas og Malene

Men universet forsøgte nok at advare Malene i drømmen. De har knap nok lagt fra land, før Andreas bemærker, at hun har en big booty, og kort tid efter falder endnu en kommentar om, at hun har ”en stor og blød røv”.

Alt inden i mig krymper lige der. Jeg mærker Malenes begejstring for matchet gå fra 100 til 0. Det gør Andreas, hvis situationsfornemmelse er røget over bord, tydeligvis ikke.

Hans kommentarer ender med at gøre Malene så utryg, at hun ikke har lyst til at sove i telt med ham. Og hele misæren sætter gang i en større rokade i gruppen, fordi Malene hellere vil være på tømmerflåde med søde Lars.

Det gode råd, du kan tage med herfra, er nok helt at lade være med at sige noget om nogens krop, hvis du lige har mødt dem. Det gælder egentlig altid.

2. Må man bare bytte match uden at spørge sin nuværende partner?

Da Malene åbner muligheden for at bytte tømmerflåde, er det et større puslespil, der skal gå op.

Hvis hun og Lars skal sejle sammen, så mangler Lars’ match Sophia en ny partner. Heldigvis er hun mere end villig til en udskiftning, for hun har fra dag ét haft et godt øje til den hatte-bærende og charmerende Simon.

Simon og Sophia
Simon og Sophia

Simon vil egentlig også helst på tømmerflåde med Sophia – så langt så godt. Men tilbage står Simons match, Cecilie, og så big booty-Andreas.

De to bliver ikke rigtig taget med på råd, men får pænt at vide, at nu skal de fortsætte rejsen sammen.

Foran de andre spiller hun cool, men til kameraet fortæller Cecilie grædende, at hun føler sig udenfor og som den, der var ”til overs”.

Cecilie
Cecilie

Så hvis du er på vej til Sverige for at være med i ”Vild Kærlighed 2”, må du gerne notere dig dette: Spørg lige din partner, inden du smider ham eller hende af tømmerflåden.

3. Er det god stil at sige ”jeg tror ikke umiddelbart, jeg finder en kæreste her” til en, man lige har haft sex med?

Okay, vi ved faktisk ikke, hvad der skete i teltet hos Århus-matchet Pernille og Stig. Men det bliver da mere end antydet.

Man skal være både blind og døv for ikke at opdage, hvor glad Pernille er for at blive matchet med den ultimative nice guy Stig. Han er typen, der helt sikkert tager kegler på en højskole, fordi han både er veltalende, festglad og spiller akustisk guitar. Og han leder efter den eneste ene, siger han.

Pernille og Stig
Pernille og Stig

Som seer tænker man, at den kreative og lattermilde Pernille kunne være et ret godt bud – måske det eneste, hvor ”eksperterne” har ramt plet.

Men efter den skæbnesvangre nat i glamping-teltet smuldrer drømmen om en lykkelig slutning i Århus. Pernille fortæller fnisende, at det var rart at sove ved siden af en varm person. Stig konkluderer, at det var dumt gjort, for nu er Pernille blevet mere uinteressant.

Hans blik er i stedet rettet mod Cecilie, og under påskud af at være solidarisk med den store rokade, forslår han Pernille, at de også splitter op. Han vil bare ”lære alle at kende”, som han siger. For han ”tror ikke umiddelbart, han finder en kæreste her”.

Pernille er tydeligt knust, selvom hun forsøger ikke at vise det. Stig er slet ikke den nice guy, vi alle troede – han er super tarvelig.

Så kære alle: Lad være med at være som Stig. Hvis du melder dig til et datingprogram for at give kærligheden en reel chance, så virker det temmelig hult at give op efter en nat under dynerne.

4. Er det FOR hensynsfuldt at droppe myggesprayen for at skåne sin partner og selv få 1000 myggestik?

En klog kollega har givet mig et godt datingråd: Du skal efterlade folk i bedre stand, end du fandt dem.

Men jeg er bange for, at den omsorgsfulde og betænksomme Victor kommer hjem fra Sverige med mindre gejst, end han kom med.

Victor og Maiken er ellers det eneste match, der ikke deltager i den dramatiske rokade, men Maiken vælger at stoppe eksperimentet før tid. Og det gør hun, fordi Victor er FOR hensynsfuld.

Maiken og Victor
Maiken og Victor

Det handler blandt andet om, at Maiken får rigtig mange myggestik i teltet, imens Victor næsten ingen får. Derfor tilbyder han at tage en for holdet og droppe myggesprayen. En anden nat tilbyder han også Maiken sin dyne, fordi hun fryser.

I en følelsesladet afsked, fortæller hun Victor, at hun ikke kan gengælde det, han gør for hende, og det er bare så hårdt.

Men til alle, der er som Victor, vil jeg sige: Vi er mange kvinder, der godt kan lide, når en mand er lidt ridderlig. Og det med myggesprayen var altså romantisk.

5. Er det overhovedet en god idé at date på en tømmerflåde i Sverige?

Altså umiddelbart nej. Og så alligevel.

For i weekenden kom det store reunion-afsnit, og der var en kæmpe overraskelse!

Pernille og Andreas er blevet kærester, efter de kom hjem, og nu er de flyttet sammen.

Altså de to, som endte på tømmerflåde sammen ret tilfældigt efter Malene besluttede sig for at danne par med Lars og efterlod Andreas, der så dannede par med Cecilie, som Stig blev vild med, hvorefter han og Andreas byttede partnere, så Andreas endte med (træk vejret) … Pernille.

At konkludere på den baggrund, at ”eksperimentet” var en succes, ville nok være at strække den.

Men hvis du har meget lave forventninger til kærlighedseksperimentet og er klar på at spille spillet, så er det bare afsted.

Læs også