De mest populære drengenavne i 2016
Gravid

Top 50: De mest populære drengenavne i 2016

af Redaktionen 16. august 2017
foto: Panthermedia
Så er den her! En dugfrisk Top 50 fra Danmarks Statistik over de mest populære drengenavne til nyfødte i 2016. Og det er et nyt navn, som indtager førstepladsen.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort en Top 50 over de mest populære drengenavne til nyfødte i 2016, og modsat sidste år er William ikke længere helt i top, men derimod nede på femtepladsen.

William, der har ligget på førstepladsen hvert år siden 2010, er således blevet erstattet af Noah, der er ny topscorer. Højdespringeren er Louie, som er sprunget hele 22 pladser frem til en 44. plads, mens Silas, Milas, Tobias, Villum og Jonathan er røget helt ud af top 50.

LÆS OGSÅ: Det var drengenavne - se listen over de mest pupolære pignenavne i 2016 lige her

Nedenunder kan du se hele den nye Top 50.

Top 50 - De mest populære drengenavne i 2016:

1. Noah

2. Victor

3. Oliver

4. Oscar

5. William

6. Lucas

7. Carl

8. Malthe

9. Emil

10. Alfred

11. Frederik

12. Valdemar

13. Magnus

14. Elias

15. Christian

16. Alexander

17. August

18. Anton

19. Villads

20. Aksel

21. Nohr

22. Johan

23. Liam

24. Sebastian

25. Mikkel 

26. Adam

27. Elliot

28. Felix

29. Benjamin

30. Storm

31. Albert

32. Theodor

33. Arthur

34. Konrad

35. Mads

36. Viggo

37. Mathias

38. Philip

39. Theo

40. Laurits

41. Marius

42. Jakob

43. Lauge

44. Louie

45. Thor

46. Otto

47. Asger

48. Bertram

49. Marcus

50. Magne 

Her kan du se de 50 mest populære pigenavne i 2016 

Læs også:

Unisex-navne: Disse navne er godkendte til begge køn

 

5 gode råd når du vælger børnenavne

Dét siger dit barns navn - om dig!:

Tidligere var folk mere bekymret for, hvorvidt deres barn ville passe ind, hvis barnet fik et usædvanligt navn, men i dag ser flere og flere forældre gerne, at deres børn skiller sig ud fra mængden. Forældre, der vælger usædvanlige navne, kan meget vel selv være kreativt anlagte og kan under alle omstændigheder godt lide opmærksomheden, som det usædvanlige barnenavn giver dem. Usædvanlige navne leder nemlig typisk til en masse spørgsmål fra folk, der vil vide mere om baggrunden for navnet, og det bringer forældrene i spotlyset. Du er derfor ikke bange for at være i centrum eller for at gå forrest. Disse forældre har selv ofte ret normale navne og var måske selv en ud af flere børn i skolen, der hed det samme. Og det vil de ikke have, at deres barn skal opleve. Kilde: Laura Wattenberg - bestsellerforfatter til bogen ’The Baby Name Wizard’.
Forældre, der vælger et traditionelt/gammeldags navn til deres barn, har typisk traditionelle dyder i det hele taget. De går meget op i det nære og at skabe trygge rammer for familien. At have traditionelle dyder er i øvrigt ikke det samme som at være kedelig. Traditionelle navne er faktisk også en trend for tiden, så det er en måde for forældrene at være med på noderne uden at gå hele vejen. Typisk er der her tale om en tre-generationers-regel: Forældrene synes, at deres eget navn er kedeligt, og at bedsteforældrenes navne er for ’gamle’, men oldeforældrenes navne går så langt tilbage, at de faktisk lyder ’friske’ igen. Disse navne skiller sig ud, men er ikke selvopfundne og lyder ikke mærkelige i nogens ører, hvilket kan have ulemper for barnet. De er trendy, men sikre. Kilde: Laura Wattenberg - bestsellerforfatter til bogen ’The Baby Name Wizard’.
Hvis du vælger et navn til dit barn, som er meget oppe i tiden, ved du sikkert også meget om, hvad der er populært og ikke populært i mange andre henseender. Du følger med i populærkulturen og er samtidig også ’ligeglad’ med, om mange andre børn også hedder det, som dit barn skal hedde. DU kan lide navnet, og så er det da bare fint, hvis andre også synes, at det er pænt. Du mener ikke, at dit barn behøver et specielt navn for at skille sig ud. Måske er det heller ikke så vigtigt for dig at skille dig ud fra mængden. Kilde: Laura Wattenberg - bestsellerforfatter til bogen ’The Baby Name Wizard’.
Familienavne (eller navne knyttet til en bestemt lokalitet) har en mere personlig historie bag sig og vælges gerne af sentimentale forældre, som er stolte af deres baggrund og måske ønsker at hylde et eller flere familiemedlemmer. Forældrene er altså familiemennesker med stort F, som gerne vil videreføre den positive følelse, som familien (eller deres generelle baggrund) giver dem, til deres barn. Her tænker man måske ikke så meget over, hvordan andre uden for familien vil opfatte navnet, men mere, hvilken glæde det vil vække internt i familien, at man har valgt dette navn.  Kilde: Laura Wattenberg - bestsellerforfatter til bogen ’The Baby Name Wizard’.
vuggedød