Gravid

Svær overvægt kan skade fostret

13. maj 2009
af Redaktionen
Stadig flere kvinder er overvægtige, når de bliver gravide. I dag er en tredjedel af de gravide i Danmark overvægtige. 12 procent af de gravide er svært overvægtige mod tre procent i 1986.

Sundhedsstyrelsen har udgivet nye anbefalinger for svangreomsorg, som opdaterer styrelsen råd til det sundhedsfagligt personale, der arbejder med forebyggelse og behandling i forhold til gravide og nybagte mødre.

De nye anbefalinger lægger blandt andet op til en indsats mod overvægt hos gravide.. I dag er en tredjedel af de gravide i Danmark overvægtige. 12 procent af de gravide er svært overvægtige mod tre procent i 1986.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at overvægtige gravide ikke tager lige så meget på i vægt under graviditeten som kvinder med en normal vægt. Desuden lægger anbefalingerne op til, at overvægtige vejes hyppigere under graviditeten, og at de får rådgivning om blandt andet kost og sund livsstil.

Overvægt øger risikoen for blandt andet svangerskabsforgiftning, fødselskomplikationer og diabetes hos den gravide. Moderens overvægt øger desuden risikoen for overvægt og misdannelser hos barnet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Læs også: Vægt og din graviditet