https://imgix.femina.dk/media/366fe0c0247d49deb63367bffb179968.jpg
Gravid

Styrk ryggen og bækkenbund

3. september 2009
af Niels Jørgensen
Foto Colourbox, PR, John Bendtsen
Med den ekstra vægt og belastning en graviditet giver, er det vigtigt at lave styrke- og afspændingsøvelser for at bevare en krop i balance

• Stil dig på alle fire og krum og svaj i ryggen. Undgå at kigge op, når du svajer, og træk hagen helt ind til brystet, når du krummer din ryg. Øvelsen træner musklerne i din ryg, fjerner stivhed og aflaster dit underliv.

• Lig på ryggen med bøjede knæ og fødderne i gulvet. Med armene bag hovedet rækker du højre albue mod venstre knæ og omvendt. Hold lænden i gulvet og knib sammen i bækkenbunden. Øvelsen styrker de skrå og dybe mavemuskler, som du skal bruge under fødslen, når du skal presse dit barn ud.

• Sæt det ene ben et skridt foran det andet. Læn dig fremad, så det spænder i det bagerste bens lægmuskel. Øvelsen gør dig mere smidig i læggene, så du kan bøje dig ned i knæ, når du skal tage noget op fra gulvet, i stedet for at belaste led, ryg og bækken.

• Og så er det nemmeste, du kan gøre, at motionere i hverdagen. Tag trapperne, hvor det er muligt. Cykel på job. Stå af et stop tidligere end normalt. Gå en tur efter aftensmaden.

Læs mere:

Pushymom: Motion med barnevogn
Kan motion skade fostret?
Brug din krop
Motion

Læs også