Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Annonce
Gravid

Redaktionen tester: Hvor meget væske kan en ble suge?

af Redaktionen 5. september 2017
Vi troede, det var løgn, men som videoen viser, kan en Huggies bukseble suge en 1/2 liter væske. Vi har samlet et par sjove facts omkring sugeevnen i en ble.

Så meget tisser børn

  Helt små børn tisser ikke som os voksne. De tisser kun lidt ad gangen, hvor vi tisser en stor "portion" på én gang. Til gengæld tisser de ret ofte! Det betyder, at en ble gerne skal kunne rumme ikke bare én tissetår, men gerne 3 eller 4. Og bleen skal helst være tør indimellem. Det er noget af en opgave at give en ble, men de fleste moderne engangsbleer kan godt klare opgaven. Bleerne er konstrueret, så der i midterzonen (tisseområdet) er en ekstra sugende kerne (den er tit blå), som skal fordele tisset ud i bleen. Det gør, at bleen føles tør og er behagelig mod barnets hud. Jo hurtigere bleen optager og fordeler tisset, jo rarere er det for barnet at have bleen på.   Så meget kan en ble indeholde De fleste bleer kan rumme 400 ml uden de store problemer, og nogle kan også klare 500 ml. og enkelte helt op til 600 ml. Men der kan være stor forskel på, hvor hurtigt bleen føles tør efter en tissetår. Der må man prøve sig frem. De bedste føles tørre mod huden allerede efter 2 minutter.    Hvor tit skal man skifte ble? Om dagen kan man jo sagtens (hvis man orker) skifte ble hver 2. eller 3. time, men specielt om natten har mange forældre problemer med at finde en ble, der kan holde til 6-8 timers søvn og tisseri. Og antallet af bleer på daglig basis skal jo med i regnestykket, når man vælger ble. En billig ble, der kun kan holde i 2-3 timer kan hurtigt blive dyrest i længden, hvis dit barn skal have det behageligt hele tiden. Ud over sugeevnen på bleerne er pasformen også helt afgørende – specielt omkring lårene. Men her er små børn så forskellige, at det er svært at sige noget generelt.   Test af sugeevnen i bleer Når man tester bleer, undersøger man typisk opsugningstid på tissetår 1, 2, 3 og 4 (hver på 125 ml). Her kan de bedste/mest sugende bleer også klare tissetår nr. 4 på under 20 sekunder. De mindre gode bleer skal bruge 40-50 sekunder på at opsuge den sidste tår. Man tester også for, hvor fugtige de føles efter tissetår 1, 2, 3 og 4, ved at måle afsmitningen af væske mod stof. Her kan de bedste nøjes med at afgive 6-8 ml væske (altså ca. en teskefuld) efter tissetår 4, de mindre gode kan lække helt op til 20 ml. (ca. 1½ spiseskefuld).   HUGGIES® lancerer en helt ny bukseble
Med Huggies® nye buksebleer får du en ble, der har en 360° selvjusterende pasform, er ekstra blød og åndbar og tør i op til 12 timer. Læs meget mere om bleen her* Bleerne kan købes i føtex og Bilka.