https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/baby/babynumseprim.jpg
Gravid

Pas på parfumen i økologiske babysalver

10. juni 2014
af Redaktionen
Babysalver, der markedsfører sig som naturlige, kan indeholde allergifremkaldende stoffer. Det viser en ny deklarationstest fra Forbrugerrådet Tænk.

Tænk tester!

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation der arbejder uafhængigt af offentlige myndigheder, erhvervsliv og politiske partier. Forbrugerrådet Tænk udgiver medlemsmagasin, der er danmarks førende inden for forbrugerstof og test af produkter og services. Du kan finde hele testen af babysalver her: http://taenk.dk/test/babysalver - den koster 30 kr. at tilgå for ikke-medlemmer.

Babynumser er følsomme. Røde babynumser er ekstra følsomme. Derfor anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at man går efter babysalver, der ikke indeholder parfume eller andre allergifremkaldende stoffer, når den irriterede hud skal smøres.

Men en ny deklarationstest fra medlemsmagasinet Forbrugerrådet Tænk viser, at man skal se sig for, når man køber babysalve. De testede salver fra Organic Babies, Eco Cosmetics og The Organic Pharmacy bærer nemlig alle en eller anden form for økologimærke og fremhæver samtidig, at de er "fri for syntetiske parfumestoffer". Men det giver slet ikke mening at skelne mellem naturlig og syntetisk, når man taler allergi, forklarer testansvarlig i Forbrugerrådet Tænk, Stine Müller.

Læs også: Økologi er ingen garanti

"Parfumestoffer kan fremkalde allergi uanset om de er syntetiske eller stammer fra naturlige æteriske olier. Nogle forældre vil tro, at hvis man køber et produkt, som markedsfører sig på at være naturligt og uden syntetiske stoffer, indeholder det ikke allergifremkaldende stoffer. Men vores test viser, at det langt fra altid hænger sådan sammen. Heldigvis viser vores test også, at der findes flere økologiske salver på markedet, der ikke indeholder parfume," siger Stine Müller.

Hvert fjerde barn får allergi

I alt indeholdt syv af 30 testede salver indeholder et eller flere af de parfumestoffer, som der hyppigst bliver udviklet allergi for. Parfumestofferne blev primært fundet i produkter købt på nettet eller i helsekostbutikker.
Hvis man vil undgå parfumestoffer i sin babysalve, kan man se efter produkter med astma-allergi mærket Den blå Krans. Eller med det nordiske miljømærke Svanen. Man kan også gå direkte efter de produkter, der skriver, at de er "Uden parfume".

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Allergifremkaldende stoffer - hvad er det?

Læs også