https://imgix.femina.dk/media/1491861b3c8b430090668b46d112e6aa.jpg
Gravid

Ny mælkeerstatning bedre for maven

20. april 2010
af Redaktionen
Modermælkserstatningen, Allomin, er kommet i en opdateret udgave, som efterligner den effekt, modermælk har på spædbørn

Den ny udgave indeholder særlige kostfibre (GOS), som ligner dem, der findes naturligt i modermælk. De er skånsomme for barnets mave og kan være grunden til, at du skal skifte jeres barn en ekstra gang. De særlige kostfibre giver en blødere og for nogle hyppigere afføring.

De tre varianter
I samme omgang har den svenske børnemadsspecialist Semper, der står bag Allomin, opdelt den kendte erstatning, så den passer bedre til babys behov. Allomin 1 kan bruges som fuld erstatning for modermælk frem til seks-månedersalderen, mens Allomin 2, der er en tilskudsblanding, kan bruges som del af en varieret kost fra seks-månedersalderen. Og så er der den nok mest kendte - Allomin Syrnet - modermælkserstatningen, der er velegnet, hvis jeres baby har besvær med fordøjelsen.

Kimen til Allomin blev lagt langt ude på landet i Skåne, da en husmor ved navn Ninni Kronberg i slutningen af 30'erne udviklede en ny metode til at lave tørmælk. I 1939 satte Semper, der dengang hed Svenska Mjölkprodukter, mælkepulveret til spædbørn i produktion.

Allomin 1 + 2 pulver, 900 g, 69,95 kr., Allomin Syrnet, 700 g, 59,95 kr. (Fås blandt andet på Apoteket)

Se også:
Baby går selv efter brystet
Amning skal læres
Ammende svenkere drikker

Læs også