https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/gravid/2014/december/udklipgravid612.jpg
Gravid

'Jeg skal aldrig være gravid igen!'

9. december 2014
af Magasinet Mor. Redigeret af Anne Romanelli
Da Sabina Hymøller var gravid med sit første barn, hadede hun det så meget, at hun aldrig vil være gravid igen.

Sabine Hymøller

26 år

Lærerstuderende og blogger på frkhyms.blogspot.dk

Mor til Claire på 4 måneder

Gift og bor i Skive

Hvordan reagerede du på, at du var gravid?

Jeg brød fuldstændig sammen! Vi havde forsøgt at få børn i et års tid, men så fandt jeg pludselig ud af, at jeg i virkeligheden ikke ønskede at få børn. Min mand blev ked af det, men accepterede min beslutning - og et par måneder senere stod jeg med en positiv test i hånden. Jeg tudede og tudede og tudede, men alligevel har jeg aldrig overvejet abort. Nu var det sket, og så måtte jeg tage konsekvensen. Og nu hvor jeg har fået hende, er det jo fuldstændig fantastisk, så jeg har ikke fortrudt det et sekund.

Læs også: 13 tidlige tegn på graviditet

Hvorfor hadede du at være gravid?

Tanken om, at der voksede noget inde i mig, var så ulækker. Det var ligesom at have en lille alien i maven, der lå og sparkede. Jeg kunne slet ikke holde ud at tænke på det. Det var selvfølgelig dejligt at mærke, at hun havde det godt, men også ret klamt, når der sådan lige kørte en fod hen over maven. Jeg følte heller ikke, at det var min krop. Jeg havde ingen fornemmelse af, hvor stor jeg var blevet, og gik konstant ind i alting.

Læs også: Disse gener kan du opleve i din graviditet

Var du bange for at sige det højt?

Nej, der var vist ingen, der var i tvivl om, hvordan jeg havde det. Folk tæt på mig vidste jo godt, at jeg i princippet ikke ville have børn, og de kunne se på mig, at jeg ikke var begejstret.

Læs også: Komplikationer under graviditeten

Hvilke reaktioner har du fået fra andre?

Mange kunne slet ikke forstå mig. De blev ved med at fortælle mig, hvor fantastisk det var, og at jeg skulle huske at nyde graviditetet. 'Du bærer jo på et lille mirakel'. Ja, men nu må det lille mirakel godt skride ud af min krop! Andre synes bare, det var sjovt, at jeg var så ærlig. Og min mand var en kæmpe støtte hele vejen. Han vartede mig op og gjorde alt for mig.

Læs også: Gravid uge for uge - guide til din graviditet

Vil du gøre det igen?

Nej! Jeg er ikke interesseret i at få flere børn, og jeg skal aldrig være gravid igen. Nu har vi fået Claire, og så skal jeg bare nyde hende.

Læs også:
'Min fødsel': Seje kvinder taler ud om deres fødsler

Læs også