Kronprinsesse Victoria
Gravid

Hofeksperter: Dét skal Sveriges nye prins hedde!

3. marts 2016
af Anne Romanelli
Kronprinsesse Victoria fødte onsdag aften en lille prins, og allerede i dag bliver det afsløret, hvad han skal hedde. Se her, hvad 3 svenske hofeksperter tror, at navnet bliver.

I dag afslører Kong Carl Gustaf navnet på Sveriges nye prins, som blev født onsdag aften kl. 20.28.

Her kan du læse mere om fødslen - og se billedet af den stolte far, Prins Daniel! >>

Og selvom vi altså ikke skal vente længe på at høre navnet, er der godt gang i navnegætterierne i vores broderland.

Avisen Aftonbladet har bl.a. spurgt tre hofeksperter, hvad deres bedste bud er på navnet.

Aftonbladets egen hofekspert Jenny Alexandersson siger:

– At Estelle (prinsens storesøster, red.) skulle hedde Estelle var virkelig en bombe, ingen kunnet have gættet, og jeg tror også, at vi bliver overraskede denne gang. Kronprinsesseparret kommer til at vælge navn efter deres egen smag og er ligeglade med, om det er kongeligt eller ej. Det er samtidig deres andet barn, som sandsynligvis aldrig kommer til at sidde på tronen, så her kan man vælge endnu friere. F.eks. kunne barnet komme til at hedde Olof, som er Daniels mellemnavn. Når det kommer til de øvrige navne, ser man et mønster i, at de kongelige ofte vælger et slægtsnavn eller et navn på en nærtstående.

https://imgix.femina.dk/billedbladet-mm.jpg

Hofreporter Sten Hedman siger:

– Carl-Johan eller Bertil med tanke på prins Bertil (tidligere svensk prins, der døde i 1997, red.). De virker dog ikke til at være bange for at komme med en overraskelse, så at sidde og gætte på alt for mange gamle prinser skal man nok være forsigtig med i den her sammenhæng.

Hofreporter på Svensk Damtidning Johanna Lejon siger:

– Carl-Johan efter kongens farbror Carl-Johan Bernadotte, som stod Victoria meget nært, og når det kommer til øvrige navne, er mit bud Olof. Som ’boblere’ er Oscar, Eugen og Bertil, selvom jeg tror, at Bertil er reserveret til prins Carl Philips barn, da de stod hinanden meget nært. Det skulle ikke overraske mig et sekund, hvis de har gravet noget yderst usædvanligt frem.

Her kan du se de 50 mest populære drengenavne i Danmark >>

Galleri - Royale babyer vises frem:

Læs også