https://imgix.femina.dk/media/7ffe65e2a93e459c98d2041664c8e4a4.jpg
Gravid

Graviditetskalender for mænd - værd at vide for kommende fædre

1. september 2009
af Fra "Graviditetskalender for mænd" af Sanne Lykke Lysgaard
Graviditetskalender for mænd giver masser af nyttig viden

Graviditetskalender for mænd

Nu kan far også følge med - her er en graviditetskalender for mænd

Vidste du...
- at den sædcelle, som har befrugtet ægget, er én ud af en mænge på op imod 500 millioner, og at den distance sædcellen har tilbagelagt for at nå frem til ægget, ville svare til, at du svømmede seks kilometer!

- at det i gennemsnit tager et barn 266 dage at udvikle sig fra undfangelse til fødsel. Lægen eller jordemoderen fastsætter en såkaldt terminsdato - den dato barnet forventes at komme til verden - men kun cirka fem procent af alle børn fødes præcis på den fastsatte terminsdato.

- at man allerede på et meget tidligt tidspunkt kan skelne tre hovedafsnit i barnets hjerne: for-, mellem- og baghjerne. Man har beregnet, at på det tidspunkt i graviditeten, hvor udviklingen sker hurtigst, producerer hjernen 100.000 hjerneceller pr. minut. Menneskets hjerne udgør to procent af kroppens vægt. Delfinen, der betragtes som et meget intelligent dyr, har til sammenligning en hjerne, der udgør omkring en procent af kroppens vægt.

- at i en række kulturer har fædrene udviklet tabuer, så de kan slippe for at deltage i spædbarnspleje. Zulukrigere fra Sydafrika siger f.eks., at deres manddomskraft bliver truet, hvis så meget som en dråbe brystmælk falder på deres hud.

- at gennemsnitsalderen for fædre til nyfødte er steget langsomt, men støt siden 1980? Dengang var alderen på en nybagt far, der kunne holde sin førstefødte i armene, gennemsnitligt 30 år. Ifølge de senest opgjorte tal fra Danmarks Statistik er fædre nu i gennemsnit 32,8 år.


Graviditetskalender for mænd koster 129 kr.

Læs også:

Fire gode råd fra parterapeuten

Læs også