https://imgix.femina.dk/media/9ab8e9a7fe7c4d0b8bb71d382cf96b7f.jpg
Familieliv

Hjælp hinanden

8. december 2008
af Maj Bjerring Sørensen
Foto: Colourbox
Parterapeutens 4 råd

Mange nybagte fædre føler, at barnet optager al tid, og at der ikke er plads til romantik, parforhold og kærlighed. Det er synd, for alfa omega for jeres barns udvikling og trivsel er, at I som forældre har det godt sammen.

1. Uddelegér opgaverne, så I har mere tid til hinanden. Spørg bedsteforældre, søskende, venner og naboer om hjælp. Måske føler I ikke, I kan være bekendt at bede om hjælp, for I har jo selv valgt at få børn. Overvind den barriere, så der en gang imellem kommer en og laver mad til jer, går en tur med barnevognen eller andet.

2. Vær bevidste om at værne om det mentale overskud blandt andet ved at sige ja tak til hjælp udefra. Overskud gør, at I lytter mere til hinanden, I når hinanden, og I har mere lyst til romantik.

3. Arrangér, at I mindst en gang om måneden kan være alene. I stuen uden børn eller i byen.

4. Det kan godt være, det slider på parforholdet, når der skal gøres plads til et barn. Men krise gør stærk, især hvis I undervejs får snakket indimellem. Fortæl hinanden, hvad I føler, hvordan I har det, hvad I savner. Det behøver ikke være den store forkromede løsning.

Camilla Holst, psykolog, Cityterapi.

Læs også:
Parterapi hitter

Et godt ægteskab
Børn stopper forhold

Læs også